Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.

Στο Misano σημειώθηκαν οι περισσότερες πτώσεις φέτος.

1126 πτώσεις σημειώθηκαν συνολικά

Οι στροφές καρμανιόλα του MotoGP

Οι πτώσεις στα MotoGP ήταν πολλές αυτή τη χρονιά. Σας παρουσιάζουμε σε ποιες πίστες και σε ποιες στροφές σημειώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς σημειώθηκαν πολλές πτώσεις σε διαφορετικές πίστες και διαφορετικές στροφές. Τα στατιστικά δείχνουν σε ποια σημεία οι αναβάτες των τριών κατηγοριών του παγκόσμιου πρωταθλήματος είχαν μια πιο στενή επαφή με τη γη.
  1. Misano
Το σημείο όπου έγιναν οι περισσότερες πτώσεις φέτος ήταν η στροφή 6 στην πίστα του Misano στην Ιταλία. 31 αναβάτες είχαν πτώση σε εκείνο το σημείο μεταξύ των οποίων και ο Jorge Lorenzo, που έπεσε ενώ βρισκόταν στην κορυφή της κούρσας.
  1. Phillip Island
Η στροφή 4 της Αυστραλιανής πίστας κατέχει τη δεύτερη θέση στην ιδιαίτερη αυτή κατάταξη, αφού 22 αναβάτες έπεσαν σε εκείνη τη φουρκέτα, ενώ πολλές φορές στέρησε από κάποιους την πρώτη θέση.
  1. Le Mans
Στο εσάκι που φέρει το όνομα της Dunlop στην πίστα της Γαλλίας σημειώθηκαν 21 πτώσεις. Μεταξύ των άτυχων ήταν και ο Marc Marquez, ο αγώνας του οποίου έληξε άδικα.

1126 πτώσεις σημειώθηκαν συνολικά φέτος σε όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια αγώνα, αλλά και σε ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά, αλλά και κατά τη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης.