Αυτό είναι το ρομπότ – δοκιμαστής της Akrapovic (+ video)

Η κορυφαία ίσως εταιρεία εξατμίσεων έχει κατασκευάσει ένα ρομπότ που εκτελεί δοκιμές μακράς διάρκειας στα προϊόντα της. Γνωρίστε το...

Πρόκειται για ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο “οδηγεί” τη μοτοσυκλέτα ενώ αυτή βρίσκεται στο δυναμόμετρο. Διαθέτει πλήθος μηχανισμών και μπορεί να χειριστεί τον συμπλέκτη, το γκάζι και το κιβώτιο ταχυτήτων κάνοντας προσομοίωση σε διάφορες συνθήκες. Η τροφοδοσία της μοτοσυκλέτας γίνεται αυτόματα, δηλαδή από ξεχωριστή παροχή και όχι από το ρεζερβουάρ, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη διακοπής της δοκιμής για ανεφοδιασμό. Αυτό επιτρέπει στο ρομπότ να κάνει “βόλτες” πολύ μεγάλης διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας δοκιμάζεται σε όλο το εύρος στροφών και με διαφορετικό φορτίο, ενώ αισθητήρες και κάμερες ελέγχουν συνεχώς την απόδοση, τη θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους. Επίσης, μέσω του συστήματος εξαερισμού, ριπές αέρα η ταχύτητα του οποίου μπορεί να φτάνει τα 190 χιλιόμετρα την ώρα, χτυπούν τη μοτοσυκλέτα από το πλάι.

Μέρος της ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσουν όλα αυτά ανακτάται χάρη σε μια γεννήτρια στο εσωτερικό του δυναμόμετρου. Το σύστημα μπορεί να είναι τελευταίας τεχνολογίας, αλλά η Akrapovic δεν σκοπεύει να καταργήσει τον ανθρώπινο παράγοντα, αφού υποστηρίζει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση του αναβάτη. Απολαύστε το βίντεο: