Yamaha Sports Ride

Αυτοκίνητο Yamaha; Γιατί όχι;

Μαζί με τα εξωπραγματικά πρωτότυπα μοτοσυκλετών και scooter με τρεις ή τέσσερις τροχούς, φαίνεται πως η Yamaha θα παρουσιάσει και ένα σπορ αυτοκίνητο στην έκθεση του Tokyo.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha δεν ασχολείται πρώτη φορά με τον κόσμο του αυτοκινήτου. Πριν δυο χρόνια παρουσίασε ένα πρωτότυπο σπορ κουπέ αυτοκίνητο με την ονομασία Sports Ride. Επίσης, η εταιρεία των τριών διαπασών είχε κατασκευάσει τον 3λιτρο V6 κινητήρα που χρησιμοποιούσε το Ford Taurus SHO τη δεκαετία του 1990.

Το Sports Ride χρησιμοποιούσε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 200 ίππων από YZF-R1 και είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι παρόμοιο στην νέα του έκδοση. Σύμφωνα με τη Yamaha, το βάρος του ήταν μόλις 750 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και την ενσωμάτωση μερών του αμαξώματος στο πλαίσιο.

Το γεγονός ότι η Yamaha θέλει να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρει το δρόμο προς την παραγωγή. Απομένει να δούμε να θα γίνει αποκλειστικά από τη Yamaha ή σε συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Φημολογείται ότι ο κινητήρας της νέας έκδοσης θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος σχεδιασμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο και μπορεί να μοιράζεται κοινά στοιχεία με το ΜΤ-09.

Προς το παρόν όλα είναι εικασίες και μόνο ο χρόνος θα δείξει, αν τελικά η Yamaha εισχωρήσει και στον κόσμο των αυτοκινήτων, έστω και με κάποια εξωτικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.