net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H καταπληκτική BMW R100R Racer του Pepo Rosell.

H καταπληκτική BMW R100R Racer του Pepo Rosell.

H καταπληκτική BMW R100R Racer του Pepo Rosell.

H καταπληκτική BMW R100R Racer του Pepo Rosell.

H καταπληκτική BMW R100R Racer του Pepo Rosell.

BMW R100R Racer

Μια τεράστιας έκτασης μετατροπή σε μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες της BMW, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρεμένο αγωνιστικό μηχάνημα.

 
Είναι γενικότερα γνωστό, τα παλιότερα boxer μηχανήματα της BMW, είτε τα λατρεύει κανείς, είτε τα μισεί. Από την πρώτη ομάδα ανθρώπων, όμως, βλέπουμε συχνά κατασκευές τέτοιες, που μπορούν να προσελκύσουν ακόμη και σκληροπυρηνικούς haters των μοτοσυκλετών αυτών!
 
Μία από αυτές τις δουλειές, που μας κέντρισε την προσοχή σήμερα, είναι η R100R των φωτογραφιών που βλέπετε.
Πρόκειται για μία δημιουργία του Pepo Rosell, o οποίος οργίασε με αντικείμενο του…πόθου ένα BMW R100R του 1992. Σκοπός του, να δημιουργήσει μια ονειρεμένη αγωνιστική χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Ξεκινώντας από το πλαίσιο, ο Pepo το ενίσχυσε με επιπλέον σωληνωτά κομμάτια και κατασκεύασε ένα νέο υποπλαίσιο. Στις αναρτήσεις, τοποθετήθηκαν ένα εμπρός σύστημα από μια Ducati Sport Classic, φρένα της Discacciati και δαγκάνες κατασκευασμένες σε CNC! Στην πίσω ανάρτηση τοποθετήθηκε ένα αμορτισέρ της Ohlins, ενώ πολλά περιφερειακά όπως οι μανέτες, το πλάγιο σταντ, τα clip-on και τα μαρπιέ προέρχονται από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Ο κινητήρας δέχθηκε πολύ μεγάλες μετατροπές για να προσαρμοστεί στην κατασκευή: Ο στροφαλοθάλαμος κόπηκε και ελαφρώθηκε, η θέση του κινητήρα στο πλαίσιο άλλαξε ενώ ο Pepo πραγματοποίησε ροϊκή εξέλιξη στις κεφαλές και τοποθέτησε νέα πιστόνια και εκκεντροφόρο. Νέα είναι επίσης τα καρμπιρατέρ της Keihin, τα φίλτρα αέρος της ελληνικής DNA, η γρήγορη γκαζιέρα της Tomaselli και η αντλία λαδιού.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίστηκε με ρεζερβουάρ από Moto Guzzi, εμπρός φτερό από ανθρακονήματα και ένα custom made φέρινγκ με διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός. Το αποτέλεσμα συγκλονίζει και μπορείτε να το απολαύσετε στις φωτογραφίες…
 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ