net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To custom μοντέλο της BMW, R100R Silverback

BMW R100R SILVERBACK

Η BMW R100R κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991. Πρόκειται για ένα ρετρό στυλ μοντέλο, εμπνευσμένο από τη χρυσή εποχή της BMW boxer twin. Η μοτοσυκλέτα είναι ευρέως γνωστή ως «Airheads», επειδή οι κεφαλές του κινητήρα της είναι έξω στον αέρα για βέλτιστη ψύξη.

 
Σύμφωνα με την BMW, η R100R αντιπροσωπεύει όλη την εξέλιξη του επιλεγόμενου κινητήρα από την εταιρεία. Είναι ένας συνδυασμός του πρώτου μοντέλου flat twin με το πλαίσιο του R32. Οι Γερμανοί κατασκευαστές αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο και χρήμα στην εξέλιξη του μοντέλου. 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατί οι κινητήρες Boxer αρέσουν στους μηχανικούς της BMW Motorrad. Οι κινητήρες αυτοί δεν υποφέρουν από κακή ψύξη, όπως άλλοι δικύλινδροι κινητήρες άλλων μοτοσυκλετών.

Oι  μηχανικοί της BMW Motorrad εξέτασαν τον εκτενή κατάλογο των μοντέλων τους κι έτσι δημιούργησαν το R100R, ένα από τα καλύτερα δίτροχα της εταιρείας. Επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τις κλασικές κεφαλές σε συνδυασμό με μια σειρά από παραδοσιακά Bing καρμπυρατέρ, ένα μεγάλων διαστάσεων ρεζερβουάρ καυσίμου 24 λίτρων, ένα άνετο κάθισμα, κι ένα σετ μπροστινής και πίσω ανάρτησης Showa. Το μοντέλο ήταν κατάλληλο για διαδρομές μεγάλων  αποστάσεων.

Κατά τη διάρκεια 1991-1996, η BMW πούλησε 20.589 μοντέλα της R100R, και χάρη στην εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους ,πολλά  από αυτά εξακολουθούν να είναι στο δρόμο.Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια αύξηση στη δημοτικότητα γύρω από το κλασικό Airheads. Μοντέλα, όπως το BMW R100R προσφέρουν υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, ισχύος, με κλασική εμφάνιση και γενικά μηχανική απλότητα.

Η κατασκευή που βλέπετε εδώ, είναι το έργο της Fuel Motorcycles. Η μεταμόρφωση της ξεκίνησε με ανακατασκευή των εξαρτημάτων, της αρχικής δεξαμενής καυσίμων, του καθίσματος, των πλαϊνών καλυμμάτων, των οργάνων ελέγχου, των φώτα και των φλας

Η R100R έχει δανειστεί στοιχεία από ένα μεγάλο BMW R75 / 5 στα οποία προστέθηκε ένα νέο κάθισμα στυλ scrambler. Εσωτερικά εμπλουτίστηκε με ένα φίλτρο αέρα BMW R75 και εξωτερικά με ένα ταχύμετρο από τη Motogadget. Το  ζευγάρι νέων φτερών αλουμινίου, τα ελαστικά Continental TKC 80 και το νέο αμορτισέρ Hagon στο πίσω μέρος είναι μερικές από τις πινελιές στην κατασκευή της μοτοσυκλέτας.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ