BMW R1200R by UCC

Με αφετηρία μια από τις καλύτερες naked μοτοσυκλέτες που υπάρχουν, αυτή είναι μια custom δημιουργία από την Σουηδία που τονίζει τον μινιμαλισμό και την λειτουργικότητα. Πως σας φαίνεται;

Ο Σουηδός Ronna Noren είναι ο επικεφαλής της Unique Custom Cycles, μιας πασίγνωστης custom φίρμας της χώρας. Παρά το ότι κυρίως, ο οίκος ασχολείται με αμερικανικές μοτοσυκλέτες, ο Noren έχει εργαστεί στο παρελθόν και σε άλλα μοντέλα. Αυτή τη φορά, με την έκθεση Glemseck 101 στους στόχους του, ο Noren αποφάσισε να εργαστεί πάνω σε μία γερμανική BMW R1200R.

To naked μοντέλο της BMW δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του boxer να προσθέτει την δική του νότα. Ο Noren απέκτησε μια R1200R, μοντέλο 2015 και προσανατόλισε το build, σε μια «μαζεμένη» εμφάνιση χωρίς κανέναν λειτουργικό συμβιβασμό.

Το project ξεκίνησε με…ξήλωμα, όλων των εξαρτημάτων που «δεν είχαν άμεση σχέση με την
λειτουργία της μοτοσυκλέτας», όπως δηλώνει και ο Noren. Κατόπιν, ο Σουηδός ανακατασκεύασε πλήρως την ουρά της μοτοσυκλέτας, ενσωματώνοντας στο εσωτερικό της τα ηλεκτρονικά, το πίσω φως και τα φλας! Για να στηριχτεί η αλουμινένια ουρά, ο Noren έφτιαξε ένα νέο ατσάλινο υποπλαίσιο, ενώ τα πλευρικά καλύμματα της μοτοσυκλέτας είναι επίσης χειροποίητα, με στόχο να «κλείσουν» οπτικά τις γραμμές του μοντέλου.

Ο Noren αφαίρεσε την μπαταρία και διάφορα άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας από τον χώρο κάτω από το ρεζερβουάρ, το οποίο αντικατέστησε με μια νέα κατασκευή που φιλοξενεί και την μπαταρία, στον ίδιο χώρο. Κάπως έτσι, από την μέση και πίσω, η μοτοσυκλέτα φαίνεται πολύ πιο λιτή και απέριττη, πρωταρχικός στόχος του Σουηδού.

Μπροστά, ο Noren τοποθέτησε ένα νέο πιρούνι FGRT και αμορτισέρ TTX της Ohlins, ενώ οι τιμονόπλακες είναι CNC και φτιαγμένες από τον αδερφό του Noren, ο οποίος είναι μηχανουργός. Λεπτομέρειες όπως το τιμόνι από μια BMW S1000XR, καβαλέτα της Rizoma και αντλίες της Magura εμπρός, ολοκληρώνουν το πακέτο, μαζί με μία εξάτμιση από την Akrapovic και την Spark.Το μοντέλο τελικά πρόλαβε και την προθεσμία για την έκθεση Glemseck 101, στην οποία και εμφανίστηκε εντυπωσιάζοντας το κοινό. Πως σς φαίνεται;