O Edgar Heinrich

BMW: Τα ηλεκτρικά θα φέρουν σχεδιαστική επανάσταση

Διαβάστε τις δηλώσεις του Edgar Heinrich για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, το design τους αλλά και την επικείμενη επανάσταση στην εμφάνιση των δικύκλων. Συμφωνείτε;

Ο Edgar Heinrich είναι επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW από το 2012. Ως ηγέτης ενός τμήματος που έχει δημιουργήσει μοτοσυκλέτες-ορόσημα, από όλες τις απόψεις, ο Heinrich έχει μια ήδη διαμορφωμένη άποψη για το μέλλον του σχεδιασμού στην μοτοσυκλέτα. Υποστηρίζει συγκεκριμένα, ότι τις τάσεις θα τις καθορίσει η ηλεκτροκίνηση.

Μάλιστα, ο Heinrich κάνει λόγο για την έλευση «νέας σχεδιαστικής γλώσσας» στις μοτοσυκλέτες, με την διάδοση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων: «Τα ηλεκτρικά μας δίνουν νέες ευκαιρίες. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ολοκαίνουργια σχεδιαστική γλώσσα. Ήδη κάνουμε συναρπαστικά νέα πράγματα, πρώτα στην αστική μετακίνηση και οι μοτοσυκλέτες θα ακολουθήσουν»

«Αν κοιτάξεις μοτοσυκλέτες 50 και 60 ετών, θα βρεις εκατοντάδες εξαρτήματα που ήταν ειδικά σχεδιασμένα το καθένα για τον σκοπό του και κάθε μοτοσυκλέτα ήταν διαφορετική. Σήμερα, όλα είναι ενοποιημένα, όλα τα μέρη είναι τα ίδια: Τροχοί, αναρτήσεις και λοιπά. Είναι πολύ πολύπλοκη και γρήγορη μέθοδος αλλά δεν αφήνει καλή αίσθηση» συμπλήρωσε ο Heinrich.

Μάλιστα, ο Heinrich έδωσε και μια απάντηση, σε μια ερώτηση… ετών: Γιατί τα φώτα στο πρώτο S1000RR ήταν ασύμμετρα, δημιουργώντας την χαρακτηριστική εικόνα του που έμεινε στην ιστορία!
«Όταν φτιάξαμε την πρώτη γενιά, δοκιμάσαμε βασικά τα πάντα. Θέλαμε να φτιάξουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα που μπορούσαμε, που αυτό για μια αγωνιστική σημαίνει την ελαφρύτερη. Όπου βρίσκαμε τρόπο να μειώσουμε το βάρος, το κάναμε. Έτσι καταλήξαμε με τα ασύμμετρα κομμάτια, καθώς το κέρδος από τον ανακλαστήρα της μεγάλης σκάλας φώτων ήταν 150 γραμμάρια» Μάλιστα!