Οι μάλλον... αινιγματικές εικόνες της Blacksmith B2.

Οι μάλλον... αινιγματικές εικόνες της Blacksmith B2.

Blacksmith B2: Νέα μοτοσυκλέτα με εναλλάξιμες μπαταρίες

Μια μοτοσυκλέτα-αποτέλεσμα ερευνών τα τελευταία 13 χρόνια, από μια Ινδική εταιρεία που προτείνει πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών. Δείτε περισσότερα.

Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως έχει βρει, προς το παρόν, έναν τρόπο να διαδοθεί ευρέως και να γίνει πιο πρακτική και αυτός ακούει στο όνομα «διαμοιρασμός μπαταριών». Προτού κάνουμε βέβαια μια περαιτέρω αναφορά στην «φάση», ας ρίξουμε μια ματιά στην είδηση για μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Ινδία, από την μάρκα Blacksmith Electric με όνομα B2.

H B2 αποτελεί ένα concept, το οποίο ήδη δοκιμάζεται εκτενώς και έχει σκοπό να βγει και στην μαζική παραγωγή. Η B2, η οποία ίσα που διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, θα μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα τελικής ταχύτητας, προσφέροντας μια αυτονομία 120 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Οι μπαταρίες της Β2 θα είναι αφαιρούμενες και εναλλάξιμες, με τον αναβάτη να «ανεφοδιάζει» το όχημα μέσω ειδικών σταθμών μπαταριών.

Η Blacksmith δηλώνει ότι το πρωτότυπο δοκιμών του μοντέλου, που διαθέτει, έχει κάνει ήδη πάνω από 7.000 χιλιόμετρα και αυτό είναι σημαντικό, αφού η αξιοπιστία είναι ακόμη ένα «αναπάντητο ερωτηματικό»  για τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες. Ακόμα, μέσω της ανακοίνωσης της τεχνολογίας διαμοιρασμού μπαταριών που η Β2 έχει, η Blacksmith Electric αφήνει να εννοηθεί ότι θα έχει και αυτή, το δικό της πατενταρισμένο σύστημα –ανάλογο με το Ionex της KYMCO και τα συστήματα GoStation της Gogoro.

Αν και είναι ενθαρρυντικό που μια τόσο έξυπνη τεχνολογία παίρνει φόρα για την διάδοσή της, είναι λίγο τρομακτικό που τελικά μπορεί να έχουμε… 5-6 διαφορετικά συστήματα σε ταυτόχρονη λειτουργία, ΜΗ συμβατά το ένα με το άλλο, στο μέλλον. Η σε ευθεία αναλογία, σκεφτείτε να έπρεπε να βάζετε… διαφορετική βενζίνη, αν είχατε scooter ή μοτοσυκλέτα, ας πούμε!

Προς το παρόν δεν δημοσιεύονται περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο και περιμένουμε περισσότερα.