Μια ενδιαφέρουσα δημιουργία με την καρδιά μιας Alta.

Μια ενδιαφέρουσα δημιουργία με την καρδιά μιας Alta.

Μια ενδιαφέρουσα δημιουργία με την καρδιά μιας Alta.

Μια ενδιαφέρουσα δημιουργία με την καρδιά μιας Alta.

«Blatant» flat tracker: Από τις στάχτες της Alta

Μπορεί η Alta Motors να έκλεισε, αλλά οι customizers δεν την ξέγραψαν έτσι απλά. Δείτε αυτό το flat tracker μοντέλο…

Η Alta Motors είχε φιλόδοξα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, ενώ είχε παρουσιάσει και μερικές ενδιαφέρουσες μοτοσυκλέτες. Μάλιστα, η επίσημη συνεργασία Alta Motors και Harley Davidson είχε συμφωνηθεί ήδη, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε αιφνίδια την διακοπή εργασιών της. Ωστόσο, ο αντίκτυπος που άφησε στον χώρο είναι αδιαμφισβήτητος. Δείτε για παράδειγμα, αυτή τη μοτοσυκλέτα, που δημιούργησαν οι άνθρωποι του οίκου Blatant Moto.

Με επικεφαλής τον John McInnis, οι 3 customizers της Blatant (οι άλλοι δύο είναι οι Vinne Falzon και Brandon Dawson) ήταν τρεις πρώην υπάλληλοι της Alta, που είχαν σημαντική τεχνογνωσία αλλά και πρόσβαση στην μηχανολογική «καρδιά» της μοτοσυκλέτας: Τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία. Με το κινητήριο σύνολο εξασφαλισμένο, οι 3 customizers δημιούργησαν ένα trellis πλαίσιο από ατσάλι για να χτίσουν την μοτοσυκλέτα.

Το εμπρός πιρούνι προήλθε από μία Yamaha R6 και συνδυάστηκε με τιμονόπλακες της Weiss Racing, ενώ το πίσω αμορτισέρ προέρχεται από την Penske. Οι ακτινωτοί τροχοί ήταν μια χορηγία της Durelle Racing, ενώ το τιμόνι είναι της Biltwell. Τα στοιχεία ελέγχου της μοτοσυκλέτας έμειναν στα απολύτως βασικά: Γκάζι και πίσω φρένο, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για flat track και ειδικά με τον ηλεκτροκινητήρα, η υπόθεση είναι ακόμη πιο απλή!

Οι customizers επιμελήθηκαν πλήρως και την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, βάφοντάς την σε ένα σχετικά διακριτικό ανοιχτό μπλε. Πως σας φαίνεται;