Bolid-E: Συνεργασία Enegrica και Samsung

Μια νέα συνεργασία μεταξύ της κορυφαίας στο είδος Enegrica και του κολοσσού που ακούει στο όνομα Samsung θα επιτρέπει στον αναβάτη να επικοινωνεί με τη μοτοσυκλέτα του ακόμα κι όταν αυτή είναι παρκαρισμένη.

Το σύστημα SmartRide παρουσιάστηκε στην EICMA και υπόσχεται να δώσει μια νέα διάσταση στη συνδεσιμότητα μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη, βελτιώνοντας την ασφάλεια του οδηγού και μειώνοντας την πιθανότητα κλοπής της μοτοσυκλέτας. Όλα αυτά θα είναι εφικτά μέσα από μια εφαρμογή, η οποία θα συνεργάζεται με το Galaxy Watch, το τελευταίας τεχνολογίας «έξυπνο» ρολόι της Samsung.



Η Bolid-E είναι μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που συνδυάζει την τεχνογνωσία της Energica με την τεχνολογία της Samsung. Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Bluetooth και NFC (Near-Field Communication) για να συνδέεται με το Galaxy Watch και να επικοινωνεί με τον αναβάτη, όχι μόνο εν κινήσει, αλλά ακόμα και όταν είναι παρκαρισμένη.



Δυο οθόνες έχουν αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς καθρέπτες. Αυτές προβάλουν εικόνες που προέρχονται από δυο κάμερες στο εμπρός και το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας ενημερώνοντας τον αναβάτη για κινδύνους ή εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στο δρόμο του. Με αυτό τον τρόπο η μοτοσυκλέτα φροντίζει συνεχώς για την ασφάλεια του αναβάτη.



Η Bolid-E διαθέτει ενσωματωμένο GPS το οποίο στέλνει στο ρολόι του αναβάτη πληροφορίες για τη θέση της μοτοσυκλέτας και τον ενημερώνει σε περίπτωση που αυτή μετακινηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του. Σε αυτή την περίπτωση, δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την κόρνα από απόσταση.



Το σύστημα NFC θα επιτρέπει την «εκκίνηση» της μοτοσυκλέτας (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο μιας κι έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρική) και μάλιστα ο αναβάτης μπορεί να «εξουσιοδοτήσει» κι άλλους κατόχους Samsung Galaxy Watch, προκειμένου να μπορούν κι εκείνοι να χρησιμοποιήσουν τη μοτοσυκλέτα.



Τέλος, ο αναβάτης μπορεί να καταγράψει μια διαδρομή χρησιμοποιώντας τις κάμερες της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια να τη δει στην τηλεόρασή του μαζί με διάφορα στοιχεία και μετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκειά της.