Buell XB12R «Simone»

Μια Buell μοτοσυκλέτα που δέχθηκε μπόλικο ανθρακόνημα και εκτεταμένες επεμβάσεις, στο δρόμο της να γίνει μοναδική. Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα;

Η Buell είναι μια εταιρεία που, χρησιμοποιώντας κινητήρες από την Harley-Davidson, δημιούργησε μια δική της σχολή αμερικανικής σπορ μοτοσυκλέτας. Αν και η συνταγή εμπορικά δεν ήταν και πολύ πετυχημένη, δημιούργησε σκληροπυρηνικούς fans και τράβηξε την προσοχή πολλών customizers. Ένας από αυτούς ήταν και ο Sylvain Carignan, ναυπηγός, ο οποίος έχει εξαιρετικές γνώσεις στον τομέα των σύνθετων υλικών.

Ο Καναδός Carignan από το Quebec εμνπεύστηκε από την δημιουργία της Bottpower για το PikeΆs Peak και αποφάσισε να αποκτήσει και να τροποποιήσει, την δική του Buell. Έθεσε ως κανόνα, το εμπρός φρένο και το σύστημα της εξάτμισης να μείνουν αναλλοίωτα, ως φόρος τιμής στο αρχικό μοντέλο. Οι εργασίες ξεκίνησαν με μια ανακατασκευή του κινητήρα, που εκτός από νέο κιβώτιο ταχυτήτων, απέκτησε νέα εξαρτήματα  στις κεφαλές του και αλλαγές για μεγαλύτερη ισχύ.



Από εκεί και πέρα, ο Carignan σχεδίασε την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας, στις γραμμές των café racers και κατασκεύασε τα καλούπια για τα τμήματα της μοτοσυκλέτας με διαδικασία 3D printing. Κατόπιν, χρησιμοποίησε ανθρακόνημα, για να κατασκευάσει πρακτικά κάθε «πλαστικό» τμήμα της μοτοσυκλέτας, αξιοποιώντας τις μεγάλες του γνώσεις από την κατασκευή σκαφών. 



Ο Carignan τοποθέτησε επίσης μια χειροποίητη σέλα, νέα μινιμαλιστικά όργανα και κατασκεύασε την άνω τιμονόπλακα της μοτοσυκλέτας, σε μία ιδιόκτητη CNC μηχανή που έχει στο εργαστήριό του. Στο φινίρισμα, ο Carignan χρησιμοποίησε μαύρες και μπλε αποχρώσεις, με το τελικό αποτέλεσμα να εμπνέει μινιμαλιστικό δυναμισμό.