net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To Corsaro80 κατασκευάζεται για να τιμήσει η εταιρία την ιστορία της!

Corsaro80 Limited Edition

Special edition του Corsaro 1200 ZZ παρουσίασε η Moto Morini στην Motor Bike Expo, για να τιμήσει τα 80 πρώτα χρόνια της ιστορίας της.

 
Το 1937 το κράτος έδωσε την άδεια στην εταιρία Company Alfonso Morini based in Bologna να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες και αυτό το γεγονός σηματοδότησε την αρχή της ιστορίας της.

Ο Alfonso Morini έκτος από λαμπρός μηχανικός ήταν και πολύ καλός αναβάτης καθώς είχε 6 ρεκόρ στην πίστα της Monza τα οποία πέτυχε με μοτοσυκλέτα που είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Τα τελευταία 80 χρόνια ήταν έντονα για την εταιρία καθώς κατασκεύασε αξιόλογες μοτοσυκλέτες για την εγχώρια αγορά της Ιταλίας μεταξύ των οποίων βρίσκονταν το  πρώτο Τ125, το Sbarazzino 100, το Corsaro 125, το Bialbero 1200 CorsaCorta κ.α.

Για να τιμήσει η Moto Morini τα 80 χρόνια της εταιρίας θα κατασκευάσει μία ειδική έκδοση βασισμένη στην μοτοσυκλέτα Corsaro 1200 ZZ. Το Corsaro80 θα κατασκευαστεί σε 8 αντίτυπα, ένα για κάθε δεκαετία. Φυσικά θα υπάρχει τοποθετημένη πάνω στην μοτοσυκλέτα ειδική πλακέτα με τον αριθμό της μοτοσυκλέτας αλλά και με τον όνομα του ιδιοκτήτη εφόσον εκείνος το επιθυμεί.

To Corsaro80 έχει χειροποίητο ρεζερβουάρ αλουμινίου ενώ ανθρακώνημα έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των ζαντών, του τιμονιού και των μανετών. Κατά τα άλλα είναι ίδιο με το Corsaro 1200 ZZ με τον κινητήρα του να πληροί τις προϋποθέσεις του Euro 4. Το εντυπωσιακό είναι πως η μοτοσυκλέτα κατασκευάζεται κατά 99% από εγχώριες εταιρίες.
 

 

MOTO MORINI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ