net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναβάτης της Yamaha στην 1η ειδική διαδρομή

DAKAR: Τέλος 1ης διαδρομής & ποια τα φαβορί

Η 1η ειδική διαδρομή του Rally Dakar 2017 τελείωσε και τα outsider επικράτησαν στην κορυφή.

 
Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γάλλο junior αναβάτη Xavier de Soultrait ο οποίος έκανε τον καλύτερο χρόνο στο χρονομετρημένο κομμάτι της πρώτης ειδικής διαδρομής και κέρδισε την πρώτη θέση στο βάθρο. 

Η εκκίνηση έγινε από την πόλη Asuncion και ο τερματισμός ήταν στην  πόλη Resistancia. Η απόσταση ήταν 454 χιλιόμετρα με τα 39 από αυτά να χρονομετρούνται. Εκεί ο Soultrait έκανε χρόνο 28 λεπτά και 20 με τον δεύτερο αναβάτη να είναι ο Ισπανός Juan Pedrero Gracia της Sherco με διαφορά μόλις 2 δεύτερα, ακολουθούμενος από τον Ricky Brabec της Honda US με 14 δεύτερα διαφορά τον βαθμολογικό πίνακα να διαμορφώνεται υπέρ του νικητή. Μία ποινή όμως ήρθε να του στερήσει την 1η θέση και να την δώσει στον Juan Pedrero Gracia. Η ποινή του δόθηκε για υπερβολική ταχύτητα σε τομέα ασφαλείας. 

Ο περσινός πρωταθλητής Toby Price τερμάτισε στην 17η θέση με 1 λεπτο 25 από τον Soultrait ενώ ο Joan Barreda της Monster Energy Honda τερμάτισε στην 7η θέση με 32 δεύτερα διαφορά από τον πρώτο.

Στο φετινό Rally Dakar οι ομάδες είναι πολλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Τα φαβορί όμως βρίσκονται στις 4 κατασκευάστριες εταιρίες και φυσικά η μάχη μεταξύ τους είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα οι εταιρίες είναι:

1. Η Team Red Bull KTM μετράει πολλές νίκες στο Dakar με καμία άλλη ομάδα να φτάνει το επίπεδο της αφοσίωσης της στην διοργάνωση. Οι αναβάτες της ΚΤΜ είναι Laia Sanz, Matthias Walkner, Toby Price και Sam Sunderland με την μοτοσυκλέτα να παραμένει ίδια με πέρυσι.

2. Η Team Rockstar Husqvarna παρουσιάστηκε πέρυσι επίσημα στο Rally Dakar. Για φέτος ο σκοπός της δεν είναι τόσο να παλέψει για την νίκη αλλά να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Οι αναβάτες της Husqvarna είναι ο Pablo Quintanilla και ο Pierre Alexandre Renet.

3. Η Team Monster Energy Honda φέτος πήγε στο Dakar με σκοπό την νίκη. Έφτιαξε την μοτοσυκλέτα της ώστε να είναι ανταγωνιστική ενάντια στην μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και έχει ρίξει όλο το βάρος της στον κύριο αναβάτη Joan Barreda. Οι υπόλοιποι αναβάτες είναι οι Paulo Goncalves, Ricky Brabec και Michael Metge.

4. Η Team Yamaha Yamalube με την μοτοσυκλέτα της να αλλάζει ριζικά μελετώντας προσεκτικά τα λάθη παλαιότερων rally, φέτος μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Οι αναβάτες της είναι ο Helder Rodriguez, o Alessandro Botturi και ο Rodney Faggotter.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ