Θα επιθυμούσαμε εδώ, να χωρούσε ένα full face κράνος, όμως άλλο παράπονο από τον όγκο του χώρου κάτω από την σέλα, δεν έχουμε. Πρακτικός και με σωστό σχήμα.

Το εμπρός ντουλαπάκι είναι αρκετά ευρύχωρο και φέρει την παροχή ρεύματος εντός του. Η ποιότητα του θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη.

Εργονομία-ανεση: Εστιάζει στην ευχρηστία

Το Like II είναι ένα πολύ εύχρηστο scooter, μια εντύπωση που την σχηματίζει κανείς ακόμη και πριν το οδηγήσει. Αφού ξεπεράσετε το αρχικό...χάζεμα και αποφασίσετε να ανέβετε στην σέλα του, θα διαπιστώσετε αρκετά πράγματα. Αρχικά, το Like ΙΙ είναι μικρό, πολύ ελαφρύ και άριστα ζυγισμένο, γεγονός καθόλου τυχαίο, καθώς η KYMCO το απευθύνει και στο ωραίο φύλο. Η θέση οδήγησης ακολουθεί την φιλοσοφία «πάνω στο scooter» και τοποθετεί τον αναβάτη σε όρθια θέση. Το πλάτος του τιμονιού είναι όσο μικρό χρειάζεται, για τον ορθό συμβιβασμό άνεσης-ευελιξίας στην πόλη, ενώ ο χώρος για τα πόδια στο πάτωμα κρίνεται επαρκής. Η σέλα δίνει αρκετό περιθώριο μετακίνησης του αναβάτη κατά μήκος της, για να βρει την τέλεια θέση οδήγησης συμβάλλοντας στις θετικές εντυπώσεις. Πρόκειται για μία αρκετά άνετη σέλα σε σχήμα αλλά και γέμισμα, μέτριας σκληρότητας, όχι όμως κουραστική για την αστική χρήση.  Ο συνεπιβάτης δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην πίσω θέση, αρκεί να μην κάνει διαδρομές ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας. Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ του είναι σωστά τοποθετημένα και η μεγάλη, περιμετρική χειρολαβή πίσω θα του επιτρέψει να κρατηθεί όπως τον βολεύει. 

Μπροστά του, ο αναβάτης αντικρίζει ένα όργανο που συνδυάζει την ρετρό εμφάνιση του ταχυμέτρου, με δυο οθόνες LCD. Η εναλλαγή και ρύθμιση των ενδείξεων σε αυτές γίνεται από τα δύο πλήκτρα που βρίσκονται στο όργανο, μια διαδικασία που θέλει αρχικά κάποια εξοικείωση όμως γίνεται γρήγορα συνήθεια. Το ντουλαπάκι της ποδιάς ανοίγει με ένα κουμπί και κλειδώνει, όταν ο αναβάτης ασφαλίσει το scooter –κάτι τόσο αυτονόητο, που όμως δεν το συναντάμε εύκολα ακόμα και σε ακριβότερα μοντέλα. Ο χώρος που προσφέρει είναι αρκετός για μικροαντικείμενα και, στο εσωτερικό του, βρίσκεται και η παροχή ρεύματος USB. Κάτω από την σέλα, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος ο οποίος δεν χωρά full face κράνος, αλλά ένα τύπου jet φιλοξενείται εύκολα μαζί με άλλα αντικείμενα. Στο εμπρός τμήμα της σέλας, βρίσκεις τον πρακτικό αναδιπλούμενο γάντζο για σακούλες ή τσάντες, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο επίπεδο πάτωμα του μοντέλου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400