net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το ράλι Dakar

Dakar: 8η ημέρα

Ο Barreda, ήταν ο μεγάλος νικητής της 8ης ειδικής του ράλι, η οποία ήταν μειωμένης διάρκειας, εξαιτίας για μια ακόμη φορά, κακών καιρικών συνθηκών.

 
Η 8η ειδική επισκιάστηκε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να αλλάξει η διαδρομή. Οι αγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν δύο νέες ειδικές διαδρομές, μια 174 χιλιομέτρων στην περιοχή της Βολιβίας και μια 246 χιλιομέτρων στην επιστροφή προς την Αργεντινή.
 
Ο Οδηγός της Honda, πήρε νωρίς την πρωτοπορία και την διατήρησε μέχρι το τέλος, τερματίζοντας με διαφορά 4 λεπτών, από τους δύο οδηγούς της KTM, που ακολουθούσαν.  Έτσι, κατάφερε να περιορίσει τη ζημία που προκλήθηκε από την ποινή στην ομάδα του, για παράνομο ανεφοδιασμό.

Ο Sunderland μετά από ένας σκληρό αγώνα, τερμάτισε στην τρίτη θέση, διατηρώντας την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Quintanilla που τερμάτισε έβδομος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι το απόγευμα, κανένας αγωνιζόμενος και κανένα μέλος των ομάδων δεν είχε καταφέρει να φτάσει  στην περιοχή της Salta, αφού ο καιρός εμπόδισε την πρόσβαση στην πόλη.

Έτσι ακυρώθηκε η ένατη ειδική και τα πρώτα πληρώματα, έφτασαν στην Αργεντινή, μετά τα μεσάνυχτα.

Η αυριανή μέρα θα είναι αυτή που θα κρίνει τον αγώνα, καθώς θα δοκιμάσει τις ικανότητες των οδηγών, με την off-road διαδρομή των 406 συνολικών χιλιομέτρων. 

Αποτελέσματα γενικής

1) Sunderland          KTM
2) Quintanilla           Husqvarna
3) Van Beveren        Yamaha
4) Walkner               KTM
5) Farres                 KTM
 

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ