Dakar: Αθώος ο Benavides της Honda

Αίρεται… κατόπιν εορτής, η ποινή που επιβλήθηκε στον Kevin Benavides της Honda, στο φετινό αγώνα Dakar. Δείτε τι συνέβη.

Στον φετινό αγώνα του Dakar στο Peru, ο αναβάτης της Honda, Kevin Benavides, είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε παράτυπες σημειώσεις  κατά την διάρκεια του αγώνα –δηλαδή, γραπτά που δεν ήταν τα επίσημα για τον αγώνα και δεν είχαν την έγκριση της διοργάνωσης.  Για τον λόγο αυτό ο Benavides είχε δεχθεί ποινή 3 ωρών από τους αγωνοδίκες, χάνοντας έτσι την πιθανότητα να χαρίσει μια νίκη στην Honda.

Φυσικά ο ίδιος και η ομάδα δεν αφήσαν το θέμα να παραμείνει έτσι και είχαν ασκήσει έφεση, για την απόφαση αυτή. Σχεδόν 2 μήνες από την λήξη του αγώνα, ήρθε η απόφαση που δικαιώνει τον Benavides και –αν μη τι άλλο- αποκαθιστά τον χρόνο που του είχε αφαιρεθεί. Μάλιστα, λέγεται ότι το «φταίξιμο» πέφτει στην ίδια την διοργάνωση, που τροποποίησε τον κανονισμό περί σημειώσεων μετά από την χρήση τους, από τον Benavides - καθιστώντας έτσι τον αναβάτη αθώο.

Η επιτροπή αγώνα αποφάσισε ότι ο Benavides δεν είχε πράξει αδίκως και του αφαίρεσε τις 3 ώρες ποινή που του είχε επιβάλλει, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Honda να ανέλθει στην 5η θέση της κατάταξης, από 12ος που είχε τερματίσει. Βέβαια, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η υπόθεση είναι τύπου «να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω μέλι»…