Ο Toby Price (αριστερά) μαζί με τον Matthias Walkner.

Dakar: Νικητής ο Toby Price

Την 18η νίκη της ΚΤΜ στο Rally Dakar κατέκτησε ο Αυστραλός Toby Price, παρά τον τραυματισμό του λίγο πριν τον αγώνα. Δείτε περισσότερα…

Σε ένα ιδιαίτερα σκληρό Dakar που πραγματοποιήθηκε στις αμμώδεις ερήμους του Peru, ο Αυστραλός Toby Price βγήκε τελικά νικητής, κατακτώντας την πρωτιά της τελικής κατάταξης. Η νίκη του Price είναι η δεύτερη του νίκη στο Dakar, μετά το 2016, ενώ ο Price είναι ο πρώτος αναβάτης με δύο τίτλους στο Dakar, από την εποχή των Marc Coma και Cyril Despres.

O Price είχε μάλιστα υποστεί τραυματισμό, καθώς είχε σπάσει τον καρπό του σε προπόνηση, πριν την διεξαγωγή του αγώνα, ωστόσο το πρόβλημα δεν στάθηκε ικανό να τον σταματήσει. Στην κατάταξη, τον ακολούθησαν οι Matthias Walkner (ΚΤΜ) και Pablo Quintanilla (Husqvarna) στην πρώτη τριάδα. Με την νίκη του αυτή, ο Toby Price εξασφάλισε την 18η σερί νίκη της ΚΤΜ στο Rally Dakar, ένα κατόρθωμα που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει επιτύχει.

Ο Price προέβη σε δηλώσεις για την νίκη του, λέγοντας: «Είναι συναρπαστικό να είμαι εδώ γνωρίζοντας ότι κέρδισα το Dakar, δεν το έχω νιώσει καλά ακόμα. Στην αρχή του ράλι πίστευα ότι θα ήμουν τυχερός αν έβγαζα την πρώτη ημέρα. Η μοτοσυκλέτα μου ήταν καταπληκτική και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μηχανικό μου για αυτό. Όλο το πλήρωμα έκανε εξαιρετική δουλειά και χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν τίποτα. Η ομάδα εργάστηκε πολύ σκληρά και είναι υπέροχη αίσθηση να μπορείς να τους ανταμείψεις με αυτό το αποτέλεσμα και να κρατάς το σερί της ΚΤΜ σε ενέργεια»
 
1 Toby Price KTM 33h57m16s
2 Matthias Walkner KTM 9m13s
3 Pablo Quintanilla Husqvarna 20m46s
4 Andrew Short Husqvarna 44m10s
5 Xavier De Soultrait Yamaha 54m00s
6 Jose Ignacio Cornejo Honda 1h08m06s
7 Luciano Benavides KTM 1h09m10s
8 Sam Sunderland KTM 1h13m34s
9 Oriol Mena Speedbrain 2h08m41s
10 Daniel Nosiglia Honda 2h31m53s