Η διαφημιστική καμπάνια της Damon για τις νέες της βλέψεις.

Damon: Θέλει να μηδενίσει τους θανάτους με μοτοσυκλέτα

Κολοσσιαία επένδυση εκατομμυρίων κάνει η Startup μάρκα Damon, προτείνοντας νέα επίπεδα τεχνολογίας ασφαλείας. Δείτε περισσότερα…

Όλοι θέλουμε μεγαλύτερη οδηγική ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες, ειδικά όταν οδηγούμε μοτοσυκλέτες. Το ίδιο επιδιώκει και ο Jay Giraud, ιδιοκτήτης της startup εταιρείας Damon και μοτοσυκλετιστή εδώ και δεκαετίες, μέσα από μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει.

Το νέο μοντέλο της Damon θα φέρει, σύμφωνα με τον Giraud, πολλαπλούς αισθητήρες, ραντάρ και κάμερες στην περίμετρο της μοτοσυκλέτας που θα λαμβάνουν δεδομένα από το περιβάλλον, σε επίπεδο 360 μοιρών «σκαναρίσματος». Σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της μοτοσυκλέτας, το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίζει μέχρι και 64 αντικείμενα ταυτόχρονα.

Ο αναβάτης θα λαμβάνει ειδοποίηση κινδύνου μέσω απτικών συστημάτων και φωτεινών ενδείξεων για να αναλάβει δράση, ενώ το σύστημα όχι μόνο θα επεμβαίνει στα συστήματα ασφαλείας της μοτοσυκλέτας (πχ ABS, Traction) αλλά και θα συγκεντρώνει δεδομένα ασφαλείας σε βάση δεδομένων τύπου cloud. Σε αυτή τη βάση θα μπορούν κατόπιν, να έχουν πρόσβαση άλλες μοτοσυκλέτες με την ίδια πλατφόρμα ασφαλείας, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα σύστημα «συλλογικής τεχνητής νοημοσύνης». Στόχος του Giraud είναι, μέσα από αυτά τα συστήματα, οι θάνατοι από ατυχήματα με μοτοσυκλέτες να μειωθούν στο μηδέν, μέχρι το 2030.

Η χρηματοδότηση που ο Giraud έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα, ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από ποικίλους επενδυτές. Πως σας φαίνεται εσάς, η ιδέα;