Δεξιοτέχνες πολλών κυβικών

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης «Yonkers» μας παρουσιάζει μέρος της εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών, που διαρκεί 10 ήμερες και περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης είναι οι νεοσύλλεκτοι να γίνονται δεξιοτέχνες μοτοσυκλετών πολλών κυβικών.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ξεκίνησε στην αστυνομική σχολή της Νέας Υόρκης το 1992 και διαρκούσε 5 ημέρες. H χρήση μοτοσυκλετών από τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν πάντα στρατηγική. Η ευελιξία και η ταχύτητα που προσφέρουν τα δίτροχα οχήματα τα καθιστούν τα κατάλληλα «όπλα» για περιπολίες και παρακολουθήσεις. Συνήθως, τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται είναι sport-tourer, που φιλοξενούν εξοπλισμό σέρβις για μικροεπισκευές και ταυτόχρονα μπορούν να ελίσσονται με χάρη – όταν αυτό απαιτείται. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Πως ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη -π.χ μιας Harley-Davidson- και να τη  μετατρέψει σε αίλουρο.   

Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, απαιτείται φυσικά εκπαίδευση και γνώση τεχνικής. Η ικανότητα ελιγμών δεν είναι κάτι απλό. Σύμφωνα με τη αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει ο αναβάτης να διαχειρίζεται με τον καλύτερο κι αποτελεσματικότερο τρόπο τη μοτοσυκλέτα του. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις δεξιότητες των «Yonkers» μοτοσυκλετιστών και θα μάθετε τα μυστικά των τεχνικών τους.