net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Lorenzo μιλάει για τον Maverick Vinales

«Δεν χρειάζεται συμβουλές!»

O τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lorenzo κάνει δηλώσεις για τον αντικαταστάτη του, λέγοντας ότι είναι παραπάνω από ικανός για την διεκδίκηση του τίτλου .

 
Στις 15 Νοεμβρίου ο Vinales οδήγησε για πρώτη φορά την Yamaha M1 που ο Lorenzo οδηγούσε τους προηγούμενους 9 μήνες. Με το M1 του 2016 στο στάνταρ set up ο Καταλανός ήταν ο πιο γρήγορος στα pre-season test εκπλήσσοντας τους πάντες.

Ότι ο Vinales ήταν γρήγορος ήταν κάτι που όλοι ήξεραν, όμως μετά τις δοκιμές στη Valencia και την δοκιμή που ακολούθησε στη Sepang , o Maverick στοχεύει πολύ πιο ψηλά από το να κερδίζει αγώνες.

Ο Valentino Rossi, ένας από τους λίγους ανθρώπους που ξέρουν ακριβώς ποιοι ήταν οι χρόνοι του Vinales στη  Sepang, ξεκαθάρισε το Σαββατοκύριακο στη Monza κατά τη διάρκεια του Rally Show , ότι θεωρεί τον νέο teammate του απειλή.

Όσο ο Vinales έκανε το ντεμπούτο του με τη Yamaha, ο Lorenzo έκανε το δικό του με τη Ducati. Ο Ισπανός είναι προσηλωμένος στην καινούρια του μηχανή και ομάδα, όμως κατά τα εγκαίνια του καινούριου του μουσείου στην Ανδόρα ,την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε στο Motorsport :
«Ο Maverick δεν χρειάζεται συμβουλές επειδή ξέρει πώς να κερδίζει αγώνες. Θα του έλεγα να συγκεντρωθεί στην οδήγηση γιατί έτσι θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, παρά αν στρέψει την προσοχή του σε άλλα πράγματα.»

O Lorenzo δεν έχει αμφιβολία ότι ο Vinales θα πάει ένα βήμα παραπέρα με την καινούρια του ομάδα. «Τελευταία τα πήγαινε ήδη πολύ καλά και πάλεψε συχνά για το βάθρο. Με μια ανώτερη μηχανή, θεωρητικά θα είναι σε θέση να το κάνει πιο συχνά, και για νίκες και για τον τίτλο.»

Ο Ισπανός όχι μόνο αναγνωρίζει την ποιότητα του αντιπάλου του, αλλά επίσης τον συγκρίνει με τον τρεις-φορές  πρωταθλητή Marc Marquez.
«Είχε μια πολλά υποσχόμενη αρχή και έχει ταλέντο όμοιο με του Marquez,» δηλώνει ο Lorenzo. «Θα δούμε αν θα μπορέσει να εξαργυρώσει αυτό το ταλέντο σε αποτελέσματα.»
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ