O Giovanni di Pillo

Di Pillo: Το πρωτάθλημα WSBK πεθαίνει

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, σχετικά με το πρωτάθλημα των Superbikes τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δείτε τι είπε…

Το πρωτάθλημα Superbikes είναι γνωστό, ότι δεν διανύει και την καλύτερη του περίοδο  αυτή την στιγμή, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει χαρίσει στιγμές δόξας και πολλές φορές υπήρξε περισσότερο ενδιαφέρον και από τα Grand Prix! Ωστόσο, τώρα, το πρωτάθλημα των WSBK δυσκολεύεται πολύ να κλέψει έστω και λίγη από την δόξα των MotoGP, τα οποία είναι στο απόγειό τους. Ο Giovanni Di Pillo, Ιταλός δημοσιογράφος με τεράστια εμπειρία στους αγώνες, σχολιάζει αυτό το γεγονός σε συνέντευξή του στα ιταλικά μέσα.

Ο Di Pillo δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το πρωτάθλημα των WSBK οδεύει προς τον σίγουρο θάνατο! «(οι διοργανωτές) κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν το κοινό και τους αναβάτες που λάτρεψαν αυτό το πρωτάθλημα, να το μισήσουν. Δημιούργησαν παράλογους κανονισμούς και παραποίησαν όλα τα στοιχεία που έκαναν το πρωτάθλημα WSBK διάσημο: ειδικά στα θέματα επιπέδου, ανταγωνισμού, αδελφοσύνης και κλίματος μέσα στα paddocks, το αυθεντικό φορμά της superpole, τους δύο αγώνες της Κυριακής. Έκαναν ότι τους πέρασε από το χέρι και τα κατάφεραν».

Τι θα σχολίαζε ο Di Pillo, προκειμένου το πρωτάθλημα να ανακτήσει κάποια από την δυναμική του; «Να γυρίσουν πίσω. Κάνουν μια ριζική αλλαγή και βλέπουν αμέσως ότι δεν δουλεύει, άρα τι κάνεις μετά; Γυρνάς πίσω. Να ελευθερωθούν οι κινητήρες, τα ηλεκτρονικά, να έχουμε περισσότερη ισχύ και δυνατότητες ανάπτυξης. Δεν μου αρέσουν οι «ψεύτικοι» κανονισμοί με τους σφραγισμένους κινητήρες και λοιπά»

Ο Di Pillo μάλιστα έδωσε και την άποψή του, για το ποια ήταν η καλύτερη σεζόν της ιστορίας του Superbike πρωταθλήματος: «Το 2002, με την κόντρα Troy Bayliss και Colin Edwards. Μια διαφορά 6 βαθμών μόνο, με τον ωραιότερο αγώνα της ιστορίας, σε μία περίοδο με 120.000 θεατές. Από τότε πάμε μόνο προς τα κάτω.»