Τέλος εποχής για την ομάδα της Tech3

Λήξη συνεργασίας για Tech3-Yamaha

Επισήμως λύεται η συνεργασία της Tech3 με την Yamaha στα Moto GP, όπως ανακοινώνει επίσημα η εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

H Yamaha και η ομάδα του Herve Poncharal, Tech3, ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους έφτασε στο τέλος, με το 2018 να είναι η τελευταία χρονιά αυτής της συνύπαρξης. Η γνωστοποίηση έγινε με κατάλληλο δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Yamaha και η Tech3 ανακοινώνουν ότι το 2018 θα είναι η τελευταία σεζόν τους ως συνεργάτες στο πρωτάθλημα Moto GP. Μετά από 20 αμοιβαία επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας, η Tech3 πληροφόρησε την Yamaha ότι θα λήξει την συνεργασία τους, στο τέλος της σεζόν του 2018»

«Η Yamaha αποδέχθηκε την απόφαση της Tech3 και θα παρέχει την πλήρη υποστήριξη της στην ομάδα μέχρι τον τελευταίο αγώνα του 2018. Η Tech3 θα συνεχίσει την συμμετοχή της στο Moto GP και στην Moto2 και θα ανακοινώσει τα μελλοντικά της πλάνα αργότερα. Η Yamaha είναι στην διαδικασία απόφασης για τον αν θα έχει δορυφορική ομάδα για το 2019 και τη μορφή της συνεργασίας»

Με την σειρά του, ο Herve Poncharal ανακοίνωσε: «Το να κάνω περίληψη 20 χρόνων απίστευτης συνεργασίας μεταξύ μας σε λίγες λέξεις είναι πολύ δύσκολο. Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι και ήταν μια πολύ μεγάλη απόφαση από μέρους μου. Η Tech3 είναι μια μικρή εταιρεία, που πρέπει να σκεφτεί το μέλλον και να ζυγίσει τις διαφορετικές επιλογές. Μας έχει προσφερθεί μια συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει κάτι που θέλαμε πολύ καιρό και δεν μπορούσα να πω όχι…»