Δικαίωση για τη Dainese

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Dainese και Alpinestars για το σύστημα αερόσακων συνεχίζεται, με την πλάστιγγα να γέρνει ξανά υπέρ της Dainese.

Tον Αύγουστο του 2017 το Πρωτοδικείο του Μονάχου είχε επιβεβαιώσει ότι το σύστημα αερόσακου Tech-Air της Alpinestars που χρησιμοποιείται σε είδη ένδυσης για χρήση σε δρόμο ή και πίστα, παραβιάζει το γερμανικό τμήμα του ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Dainese με αριθμό EP2412257B1. Τώρα, έρχεται και το Μονομελές Εφετείο του Μονάχου να επιβεβαιώσει την παραβίαση. Πλέον, η Alpinestars μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας και να ασκήσει έφεση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι.

Η απόφαση που πήρε το Εφετείο υπέρ της Dainese ορίζει τα εξής:
  • Απαγορεύεται η Alpinestars να εμπορεύεται προϊόντα της σειράς Tech-Air στη Γερμανία.
  • Η Alpinestars θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάκληση των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν πουληθεί από την 1η Ιουλίου 2015 και βρίσκονται ακόμα στην κατοχή Γερμανών πελατών.
  • Θα πρέπει η Alpinestars να δώσει αποζημίωση στη Dainese για την οικονομική ζημιά που υπέστη η δεύτερη από την πώληση των παράνομων προϊόντων στη Γερμανία από την 1η Ιουλίου του 2015.
Αυτή είναι μια σημαντική νίκη της Dainese εναντίον της Alpinestars σε έναν δικαστικό αγώνα που συνεχίζεται σε Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

www.dainese.com