Διαθέτει ήδη προστατευτικά στα γόνατα και έχει θήκες για να τοποθετηθούν έξτρα αν θέλεις.

Σε κάθε μπατζάκι υπάρχει μια μικρή ανακλαστική λωρίδα.

Όλη η μέση είναι ελαστική για σωστή εφαρμογή.

Οι δυο τσέπες είναι ιδιαίτερα ευρύχωρες.

Στα μπατζάκια υπάρχει φερμουάρ για να μπορείς να φοράς εύκολα τις μπότες σου.

Διάτρητο ύφασμα συναντάμε στο εσωτερικό των μηρών και πίσω από τα γόνατα.

Test παντελόνι: Clover Airtek

Δοκιμάζουμε και αξιολογούμε το Airtek, ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά παντελόνια της Clover.

Τιμή: 196 ευρώ

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιταλική Clover ξεκίνησε τη δεκαετία του `80 ως μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής προστατευτικού εξοπλισμού αναβατών. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στην υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων της και αυτές τις αξίες ακολουθούν και σήμερα οι γιοι του ιδρυτή. Για περισσότερα από 40 χρόνια η Clover συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη του προστατευτικού εξοπλισμού αναβάτη και έχει διακριθεί για τον κορυφαίο εξαερισμό που προσφέρουν τα προϊόντα της καθώς και για τη δυνατότητα multilayering (πολλών στρώσεων), ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό σε μεγάλα ταξίδια που ο καιρός αλλάζει. Για να πάρουμε κι εμείς μια πρώτη ιδέα από τα προϊόντα της, παραλάβαμε από τη Μπαξεβάνης Moto το καλοκαιρινό παντελόνι Airtek. Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αφού το είχαμε στη διάθεσή μας όλο τον Αύγουστο και μας συνόδεψε όχι μόνο στο ταξίδι, αλλά και εντός πόλης.

 

Ανεση – εργονομία

Το Airtek είναι κατασκευασμένο από Cordura, η οποία έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία ώστε να απωθεί το νερό. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αδιάβροχο παντελόνι από τη στιγμή που υπάρχουν διάτρητα τμήματα, αλλά σε μια ξαφνική μπόρα θα περάσει πολύ λιγότερο νερό σε σχέση με άλλα καλοκαιρινά παντελόνια. Η Cordura είναι εύκαμπτη και άνετη, χωρίς να δίνει την “ξερή” και άκαμπτη αίσθηση που έχουν συχνά ενδύματα κατασκευασμένα από το συγκεκριμένο υλικό. Το Airtek ζυγίζει μόλις 950 γραμμάρια σύμφωνα με τη δική μας μέτρηση, που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερο από άλλα καλοκαιρινά παντελόνια ίδιου μεγέθους, Για την σωστή εφαρμογή, όλη η μέση είναι ελαστική και το κλείσιμό του γίνεται με φερμουάρ και κουμπί, ενώ ένας μικρός ιμάντας velcro παίζει το ρόλο ζώνης αναλαμβάνοντας το τελικό σφίξιμο. Στα μπατζάκια υπάρχει φερμουάρ για να μπορείς να φοράς εύκολα τις μπότες σου και το velcro στο τελείωμά τους φροντίζει για το σφικτό κλείσιμο. Διάτρητο ύφασμα συναντάμε στο εσωτερικό των μηρών και πίσω από τα γόνατα και μπορεί τα κομμάτια αυτά να μην εντυπωσιάζουν αρχικά με το μέγεθός τους, αλλά η αποτελεσματικότητά τους φάνηκε στην πράξη. Η δουλειά ενός καλοκαιρινού παντελονιού μπορεί να είναι εύκολη όταν ταξιδεύεις με υψηλές ταχύτητες, αλλά η πραγματική του αξία φαίνεται μέσα στην πόλη και το Airtek δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα παρά το μαύρο χρώμα του. Σε αυτό συμβάλει και η διάτρητη εσωτερική φόδρα Climacontrol που δίνει μια ευχάριστη δροσερή αίσθηση όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Στο πλάι διαθέτει δυο πολύ μεγάλες τσέπες που κλείνουν με velcro και μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα απαραίτητα μικροπράγματα που θα χρειαστείς σε μια βόλτα.

 

Προστασία

Για την προστασία του αναβάτη φροντίζουν τα προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα. Αυτά που βρίσκονται στους γοφούς είναι σκληρά, αλλά λεπτά και μπορούν να αφαιρεθούν, όταν χρειαστεί πλύσιμο το παντελόνι. Από την άλλη, τα προστατευτικά των γονάτων είναι κατασκευασμένα από πιο μαλακό αφρώδες υλικό, ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση του ποδιού. Μάλιστα υπάρχει ένα φερμουάρ στην εξωτερική πλευρά που επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση έξτρα προστατευτικών για ακόμα πιο ολοκληρωμένη προστασία. Το Airtek διαθέτει και τρία σημεία σύνδεσης με μπουφάν για βελτιωμένη ασφάλεια. Τέλος έχουμε από μια ανακλαστική λωρίδα χαμηλά σε κάθε μπατζάκι που κάνει πιο ορατό τον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

 

Η άποψή μας

Το Airtek είναι ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό καλοκαιρινό παντελόνι που εντυπωσιάζει με την ποιότητα και την άνεση που προσφέρει. Μπορεί να μην είναι από τα οικονομικότερα της αγοράς, αλλά αξίζει κάθε ευρώ καθώς πρόκειται για μια επώνυμη λύση που σίγουρα θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια τόσο εκτός όσο και εντός πόλης κάνοντας πιο υποφερτή τη ζέστη του καλοκαιριού.

 

Θα τo βρείτε διαθέσιμo στο κατάστημα Μπαξεβάνης
Καλλιρρόης 12, Νέος Κόσμος
ΤΗΛ.  210-9237000
www.baxevanismoto.com