Την γεύση της κορυφής ένιωσε ο Valentino Rossi ξανά, στις δοκιμές του Brno.

Δοκιμές Brno: Πρωτιά Rossi

O Valentino Rossi πήρε την πρώτη θέση στις δοκιμές της πίστας του Brno, οι οποίες έγιναν την Δευτέρα αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ δοκίμασε και ένα νέο πηρούνι.

Μετά τον απαιτητικό αγώνα της Κυριακής, οι αναβάτες των Moto GP μπήκαν ξανά στην πίστα του Brno, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δοκιμές. Κορυφαίος σε αυτές αποδείχθηκε ο Valentino Rossi, με καλύτερο χρόνο 1.55.162, εκτοπίζοντας τον Marc Marquez κατά μόλις 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

O Rossi δοκίμασε τόσο το νέο φέρινγκ της Yamaha, όσο και ένα νέο πηρούνι εμπρός, φτιαγμένο από ανθρακόνημα. Δείτε τι δήλωσε για τα αποτελέσματα των δοκιμών του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν πρώτος, σε μέρα...Δευτέρα! Δεν μου αρέσουν συνήθως οι δοκιμές τη Δευτέρα το πρωί, είναι ένα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μου. Ήταν όμως σημαντικές διότι τελειώσαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο με καλή απόδοση. Το να είσαι πρώτος είναι πάντα πολύ καλή αίσθηση.»

«Δοκιμάσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερη επιτάχυνση, γιατί είναι σημαντική για την Αυστρία, αν θες καλό γύρο. Βελτιωθήκαμε και νιώθω ξανά καλά στη μοτοσυκλέτα. Το πηρούνι από ανθρακόνημα της Ohlins, που δοκίμασα, έχει πολύ ελαφρύτερη αίσθηση, αλλά όπως και να έχει δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ζήταγα. Θα το δοκιμάσουμε ξανά στην Αυστρία και θα δούμε τι θα κάνουμε εκεί. Και τα νέα λάστιχα από την Michelin, εκεί θα τα δοκμάσουμε.»