Dovizioso: Είμαστε οι πιο αργοί στις στροφές!

Σε εκτενείς δηλώσεις προέβη ο Andrea Dovizioso, εξηγώντας τις διαφορές που έχει η Ducati από τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του Grid αυτή την στιγμή…

Ο Andrea Dovizioso είναι γενικά ένας ήσυχος αναβάτης, που πραγματοποιεί κυρίως μετρημένες δηλώσεις. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati μίλησε για το πώς η μοτοσυκλέτα του λειτουργεί σε σχέση με αυτές των αντιπάλων του, ενώ είπε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμα» για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τον τίτλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Desmodovi, η GP19 είναι η πιο αργή μοτοσυκλέτα στα στροφές: «Έχουμε κάποια πραγματικά δυνατά στοιχεία, αλλά στη μέση της στροφής είμαστε η πιο αργή μοτοσυκλέτα. Έχουμε όμως καλή επιτάχυνση και δύναμη στις ευθείες και αυτά μας δίνουν την δυνατότητα, όταν η πίστα και το ελαστικό είναι καλά για εμάς, να κάνουμε τη διαφορά»

«Για 19 αγώνες ακόμα θεωρώ ότι μας λείπει κάτι. Αλλά δεν ξέρω γιατί ακόμη και το να κατανοήσεις την κατάσταση στην Honda είναι δύσκολο. Φαίνεται ότι έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με πέρσι, γιατί έχουν πιο πολλή δύναμη, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε σε διαφορετικές συνθήκες»

Ο Dovizioso είπε, ότι οι πρώτες πίστες του ημερολογίου είναι «παράξενες» και όχι αντιπροσωπευτικές, για την πραγματική εικόνα: «Ο αγώνας του Qatar είναι είναι πολύ παράξενος, οπότε πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το Le Mans, νομίζω, γιατί και οι άλλες δύο πίστες θα είναι παράξενες (εννοεί Αργεντινής και Texas). Αλλά από αυτά που βλέπω φαίνεται ότι όλοι είμαστε κοντά. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι σε κακό Σαββατοκύριακο μπορείς να χάσεις πολλούς βαθμούς. Για αυτό πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στην γη και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε»