Στοιχεία που δείχνουν στην δημιουργία μιας 959 Corse είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ducati: Αποκάλυψη για 959 Corse

Στοιχεία από έγγραφα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αποκαλύπτουν ότι η Ducati έχει στα σκαριά μια νέα έκδοση της 959 Panigale, με την ονομασία «Corse».

Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η «μεγάλη» Panigale της Ducati, που παίρνει μια νέα έκδοση, λίγο πριν γίνει τετρακύλινδρη. Κάποια στοιχεία από έγγραφα,  τα οποία προέρχονται από την επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ και από την αρχή προστασίας του ατμοσφαιρικού αέρα της California αποκάλυψαν ξεκάθαρα, ότι το 2018 θα αποκαλυφθεί η 959 Panigale Corse.

Βάσει των στοιχείων από τα έγγραφα, τα οποία αφορούσαν τις εκπομπές ρύπων της νέας μοτοσυκλέτας, αποκαλύπτεται ότι η 959 Corse δεν θα έχει διαφορά ισχύος, με την «απλή» 959. Τι λοιπόν θα μπορούσε να είναι το στοιχείο διαφοροποίησης; Αν θυμηθούμε την τελευταία φορά που η Ducati δημιούργησε ένα Corse μοντέλο –την 848 EVO Corse-, η αναβάθμιση είχε να κάνει με ένα αλουμινένιο και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, πίσω ανάρτηση από την Ohlins και μεγαλύτερους δίσκους φρένων εμπρός. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, λοιπόν, αν η νέα 959 Corse φέρει αντίστοιχες αλλαγές, , ενώ δεν θεωρείται απίθανο ότι η 959 Corse θα έχει και ένα αναβαθμισμένο λογισμικό, στα ηλεκτρονικά.

Κατά την προσφιλή τακτική της Ducati, h 959 Corse αναμένεται και με νέα χρώματα, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένονται.