Προσέξτε το φτεράκι στο κάτω μέρος του ψαλιδιού του Dovizioso, που προκάλεσε την καταγγελία από τις αντίπαλες ομάδες.

Ducati: «Εξιλέωση» για τα νέα βοηθήματα

Καμία ποινή ή αλλαγή αποτελέσματος δεν θα γίνει για τους Dovizioso-Petrucci, καθώς η επιτροπή αγώνα δεν βρήκε κάτι κολάσιμο στα βοηθήματα ψαλιδιού και εμπρός τροχού. Δείτε περισσότερα.

Στο Qatar, οι μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής Ducati χρησιμοποίησαν δύο νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, στο εμπρός σύστημα και στο ψαλίδι, από τα οποία το δεύτερο συγκέντρωσε όχι μόνο την προσοχή, αλλά και... καταγγελία 4 εργοστασίων! Πιο συγκεκριμένα, το νέο επίμαχο «φτεράκι» στο ψαλίδι της GP19 μπήκε στο στόχαστρο των αντιπάλων της, που έκαναν καταγγελία για αεροδυναμικό βοήθημα που δεν συμφωνεί με τους κανονισμούς.

Ωστόσο, σε πρώτη φάση, η επιτροπή αγώνα απέρριψε τις διαμαρτυρίες, κάνοντας σαφές ότι «με βάση τις οδηγίες και τους κανονισμούς που είναι ήδη σε ισχύ, η επιτροπή αγώνα της FIM απορρίπτει τις διαμαρτυρίες.». Τυχόν αποδοχή αυτών, μπορεί να σήμαινε την αλλαγή αποτελέσματος για τον Dovizioso, που ίσως έχανε την πρώτη του θεαματική νίκη.

Ωστόσο, παρά την αρχική απόφαση υπέρ της Ducati, η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Επίσημα, ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση θα φτάσει σε επιτροπή εφέσεων που θα εξεταστεί πολύ πιο αναλυτικά, με δεδομένα και από τις δύο πλευρές. Τώρα, δύο είναι τα τινά: Ή η «πατέντα» της Ducati θα αποκλειστεί τεχνηέντως από χρήση, με κατάλληλο «αστερίσκο» κανονισμών, είτε θα δοθεί επίσημο πλαίσιο κανόνων για την χρήση των νέων αυτών συσκευών...