Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τις επόμενες μοτοσυκλέτες της Ducati.

Ducati: Έρχεται μοτοσυκλέτα με ραντάρ!

Σε άλλο επίπεδο θέλει η ιταλική εταιρεία να φτάσει το θέμα «ασφάλεια του αναβάτη» αναπτύσσοντας μια ριζοσπαστική τεχνολογία για τις μοτοσυκλέτες της. Δείτε περισσότερα…

Αν αρέσκεστε να παρουσιάζετε την μοτοσυκλέτα σας ως… μαχητικό αεροσκάφος, αυτή η είδηση μάλλον σας ενδιαφέρει. Η Ducati ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια νέα, καινοτόμα τεχνολογία για τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος, η οποία περιλαμβάνει…ραντάρ!

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα θα είναι μέρος της πρωτοβουλίας ARAS ή Advanced Rider Assistance Systems, ελληνιστί προχωρημένα συστήματα υποβοήθησης αναβάτη. Το σύστημα θα φέρει ειδικά ραντάρ και πληθώρα άλλων αισθητήρων, που θα παρέχουν ανατροφοδότηση από το περιβάλλον και θα συμβάλλουν στην κατά το δυνατόν αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα.

Τα ραντάρ που θα φέρει το σύστημα θα είναι 2: Το πρώτο θα είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, το οποίο θα εντοπίζει οχήματα που θα βρίσκονται στις «τυφλές γωνίες» του αναβάτη καθώς και θα ειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν την μοτοσυκλέτα με υπερβολική ταχύτητα. Το εμπρός ραντάρ θα συνεργάζεται με σύστημα cruise control, το οποίο θα κρατά σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ενώ παράλληλα θα ανιχνεύει αν ο αναβάτης είναι αφηρημένος ή έχει αποσπαστεί η προσοχή του.

Το νέο αυτό σύστημα  θα είναι μέρος της προσπάθειας «Safety Road Map 2025», το οποίο θα φέρει και άλλα συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας που θα σκοπεύουν σ την αύξηση της ασφάλειας των  μοτοσυκλετών για το μέλλον.