Η νέα κατασκοπευτική φωτό της Ducati Streetfighter V4

Ducati: Φωτό του Streetfighter V4 παραγωγής

Κατασκοπευτικές εικόνες της Streetfighter V4 που έρχεται εξασφάλισαν δίκτυα του εξωτερικού. Δείτε περισσότερα.

Το Ducati Streetfighter V4 θα έρθει και αυτό είναι επισήμως γνωστό, ωστόσο επίσημα έχει παρουσιαστεί μόνο η αγωνιστική του έκδοση, που συμμετείχε στο Pikes Peak. Φυσικά η Ducati δεν γίνεται να σταματήσει να δοκιμάζει το μοντέλο παραγωγής, όπως ανακαλύπτουν οι κατάσκοποι για λογαριασμό της BikeSocial.

Δείτε την εικόνα του νέου μοντέλου, το οποίο παραμένει καμουφλαρισμένο αλλά οι διαφορές με το «αγωνιστικό» είναι προφανείς. Αρχικά, είναι προφανές ότι το Streetfighter φέρει στρατηγικά τοποθετημένα, πλαϊνά πλαστικά, τα οποία είναι μια ασυνήθιστη επιλογή για «γυμνές» μοτοσυκλέτες (το λέει και το όνομα άλλωστε). Οι κύριοι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι 2: Πρώτον, μια ελαφρά αεροδυναμική «βοήθεια» και δεύτερον, η εν μέρει απόκρυψη του V4 κινητήρα, ο οποίος δεν σχεδιάστηκε για να φαίνεται, αλλά για να λειτουργεί πίσω από πλαστικό κοστούμι. Πρόκειται για ένα κλασικό «πρόβλημα» σχεδιασμού, όταν μία supersport μοτοσυκλέτα γίνεται αφετηρία ενός νέου naked.

Ακόμα, φαίνεται η διαφορετική ουρά και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, μια στοκ εξάτμιση που βρίσκεται κεντρικά και χαμηλά, αλλά και διαφορετικά περιφερειακά: Οι αναρτήσεις δεν είναι Ohlins, αλλά Showa, ενώ οι τροχοί είναι διαφορετικοί από αυτούς της αγωνιστικής έκδοσης του Streetfighter.
Αυτό σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο, περί πάνω από μιας έκδοσης του νέου Streetfighter V4, κατά την σύνηθη τακτική της Ducati: Μία απλή έκδοση, με περιφερειακά βάσης και μία ακριβότερη και υψηλότερη «S» με τα κατάλληλα… χρυσαφικά.

Η ισχύς του V4 κινητήρα λέγεται ότι θα παραμείνει πολύ ψηλά, ίσως δε και στους 215 ίππους της Panigale καθώς ο ανταγωνισμός του νέου μοντέλου «παίζει» πολύ ψηλά (η Brutale 1000 της MV Agusta αποδίδει 207 ίππους). Για περισσότερα πρέπει φυσικά να περιμένουμε κι άλλο.