net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ducati MotoGP

Η ομάδα της Ducati παρουσίασε στο Κατάρ, τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

 
Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η Ιταλική ομάδα παρουσίασε τα επαναστατικά winglets και στα δοκιμαστικά του Κατάρ, ο νέος σχεδιασμός του φέρινγκ έκανε την εμφάνιση του στην μοτοσυκλέτα του Andrea Dovizioso για το 2017.

Όπως και στα προηγούμενα σχέδια των άλλων ομάδων, έτσι και στη περίπτωση της Ducati, συμμορφώθηκαν με τον κανονισμό που θέλει το φέρινγκ να περικλείει τα πτερύγια. 

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά επιθετικός, με δύο μεγάλες σήραγγες αέρα, να είναι εκατέρωθεν ενός στενού τμήματος μύτης, που παραπέμπει σε μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Αν και οι κανονισμοί επιτρέπουν μόνο μια αλλαγή όσον αφορά τα φέρινγκ της μοτοσυκλέτας, στην περίπτωση των πτερυγίων δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να είναι κάτω από το κουστούμι.

Αν και όλες οι ομάδες έχουν φερινγκ με ενσωματωμένα πτερύγια, είναι σε αρχικά στάδια εξέλιξης και με δεδομένη την έλλειψη χρόνου δοκιμών, είναι πιθανό ορισμένοι κατασκευαστές να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν, χρησιμοποιώντας κουστούμι χωρίς πτερύγια.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez δήλωσε, ότι τα αεροδυναμικά βοηθήματα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όλα αυτά μετά την πτώση που είχε την Παρασκευή από την επιπλέον φόρτιση του εμπρός άκρου, που δημιούργησε το φερινγκ της Honda στο φρενάρισμα.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ