Δεν θα δούμε -ακόμα τουλάχιστον- Multistrada 950 Enduro.

Ducati: «Όχι» σε Multistrada 950 Enduro

Τέλος στις όποιες φήμες κυκλοφόρησαν για Multistrada 950 Enduro δίνει η ίδια η Ducati, αφήνοντας μας όμως με «πρόγευση» για το μέλλον. Δείτε περισσότερα.

Με την φετινή ανανέωση του Ducati Multistrada 950, πολλοί πίστεψαν ότι θα ακολουθούσε ή θα ακολουθήσει, και η Enduro έκδοση της μοτοσυκλέτας, όπως έγινε και με την περίπτωση της 1260. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει, όπως δήλωσε ο Marco Sairu, επικεφαλής  των project οχημάτων στην Ducati.

Ο Sairu παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό μέσο Motociclismo, όταν ερωτήθηκε για πιθανότητα εμφάνισης του μοντέλου από την Ducati και υπήρξε κατηγορηματικός: «Όχι, δεν είναι στα σχέδια μας τώρα. Το Multistrada 950 ούτως η άλλως αναμειγνύει το σχεδιασμό των δύο μεγαλύτερων μοντέλων: Η σχεδίαση του ρεζερβουάρ της 1260S αλλά και ο τροχός 19 ιντσών, το ψαλίδι και το σχήμα σέλας της 1260 Enduro».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Multistrada 950 θα «κλέψει» πολλούς πιθανούς αγοραστές της 1260, ο Sairu είπε: «Οι δυνατότητες της 950S είναι αξιοσημείωτες, αλλά πιστεύουμε ότι όσοι θέλουν την 1260 είναι πιο έμπειροι στην οδήγηση και θέλουν να απολαύσουν έναν πολύ δυνατότερο κινητήρα και το ανάλογο πλαίσιο.»

Ο Sairu τέλος αναφέρθηκε στην πιθανότητα περαιτέρω αύξησης στα κυβικά του κινητήρα Testastretta, που εξοπλίζει την Multistrada: «Έχουμε περιθώριο αύξησης κυβισμού. Η διάμετρος των κυλίνδρων είναι τώρα στα 94 χιλιοστά, μπορούμε να φτάσουμε στα 98 ή τα 100. Με αύξηση του κυβισμού παίρνουμε εύκολα αρκετά οφέλη, αλλά όσα προσφέρει ο κινητήρας έτσι όπως είναι σήμερα μας κάνει να προσέξουμε πολύ πριν αλλάξουμε τα χαρτιά στο τραπέζι. Εκτός αυτού, με την αύξηση κυβισμού αυξάνεται και το βάρος»