Ήταν μια υπόδειξη και όχι εντολή.

Ducati: Παρεξηγήσαμε το θέμα των Lorenzo και Dovizioso

Ο τεχνικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall`Igna, λέει οτι πρότειναν στον Lorenzo να δώσει τη θέση του επειδή δεν έκριναν σωστά την κατάσταση.

Οι δυο αναβάτες ήταν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, όταν ο ζητήθηκε από τον Lorenzo να παραχωρήσει τη θέση του στον Dovizioso. Τελικά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες τις ομάδας γιατί πίστευε ότι έδινε καλό ρυθμό προκειμένου να παραμείνουν κοντά στους τρεις πρώτους αναβάτες. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Gigi Dall`Igna, υποστήριξε την απόφαση του Lorenzo και παραδέχτηκε ότι η Ducati παρεξήγησε την κατάσταση, αφού νόμιζε ότι ο Dovizioso ήταν πιο γρήγορος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: « Ήταν μια υπόδειξη και όχι εντολή. Νομίζω πως παρεξηγήσαμε την κατάσταση παρακολουθώντας τον αγώνα από την οθόνη. Φέτος είχαμε κάποιος αγώνες που μπορούσες να κερδίσεις, αν ήσουν γρήγορος και κάποιους που δεν μπορούσες να κερδίσεις, αν δεν έκανες σωστή διαχείριση των ελαστικών στο τέλος του αγώνα. Ο αγώνας της Βαλένθια ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, οπότε προς το τέλος του αγώνα έπρεπε να είσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή και να έχεις το πίσω ελαστικό σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, γιατί η φθορά του ήταν πρόβλημα. Πιστεύαμε ότι ο γρηγορότερος αναβάτης έπρεπε να είναι μπροστά και να κρατήσει επαφή με τον πρωτοπόρο για να έχει ο Dovi την πιθανότητα να κερδίσει και αυτός ήταν ο σκοπός μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βλέποντας από την τηλεόραση πιστεύαμε οτι ο Dovi ήταν γρηγορότερος και άρα, θα έπρεπε να είναι μπροστά από το τον Lorenzo, αλλά οι αναβάτες είχαν διαφορετική άποψη. Όταν ο Lorenzo, είδε την υπόδειξή μας στην οθόνη της μοτοσυκλέτας του, προσπάθησε να πάει πιο γρήγορα, ώστε να μη μπορεί ο Dovi να τον ακολουθήσει, οπότε νόμιζε ότι ήταν πιο γρήγορος και συνέχισε να είναι μπροστά. Σε κάθε περίπτωση ο αναβάτης και η μοτοσυκλέτα έχουν περισσότερες πληροφορίες από εμάς που καθόμαστε σε μια καρέκλα και παρακολουθούμε τον αγώνα από οθόνες. Ξέρω πολύ καλά τον Lorenzo και είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε περίπτωση ο Dovi να κέρδιζε το πρωτάθλημα, θα τον άφηνε να περάσει.»