Η ηλεκτρική Ducati Panigale που προτείνει ο σχεδιαστής Aritra Das.

Η ηλεκτρική Ducati Panigale που προτείνει ο σχεδιαστής Aritra Das.

Ducati: Πως θα ήταν η ηλεκτρική Panigale;

Θα μπορούσε η πασίγνωστη Panigale να γίνει ηλεκτρική; Πότε η Ducati θα κάνει την είσοδό της στην κατηγορία; Δείτε περισσότερα…

Η Ducati μπορεί να ξεχωρίζει με μοντέλα όπως η Panigale V4, οι κορυφαίες Multistrada και… πολλά άλλα, όμως προς το παρόν έχει εμφατικά επισημάνει, ότι δεν «μαγειρεύει» κάτι ηλεκτροκίνητο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν μια ηλεκτρική Panigale και κάποιοι σχεδιαστές, την έχουν οραματιστεί ήδη.

Δείτε, για παράδειγμα, αυτές τις εικόνες, που δημιούργησε ο σχεδιαστής με την επωνυμία Aritra Das, ο οποίος έχει την δική του ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι η μοτοσυκλέτα. Προσέξτε την σχεδίαση αυτής της «Panigale»: Μέσω photoshop και 3D rendering,  o σχεδιαστής έφτιαξε μια μορφή που συμφωνεί με την «μέση» ηλεκτρική superbike. Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί, ενώ οι μάζες εμφανίζονται συγκεντρωμένες στο κέντρο της μοτοσυκλέτας (που φιλοξενεί την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα). Κατά τα άλλα, ο Aritra Das διατήρησε τα χαρακτηριστικά Ducati στοιχεία, όπως το μονόμπρατσο πίσω, το χαρακτηριστικής εμφάνισης εμπρός σύστημα και τα σφηνοειδή σχήματα στο μούτρο.

Φυσικά, όπως τα περισσότερα από τα σχέδια των ανεξάρτητων σχεδιαστών, αυτή η ηλεκτρική Panigale δεν είναι κάτι επίσημο και η Ducati δεν θα την χρησιμοποιήσει σαν σχέδιο… Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο, ότι η Ducati δουλεύει σε κάποια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, το θέμα είναι… πότε θα την δούμε και επίσημα!