Φεύγει -προσωρινά- το Mission Winnow από τις Ducati των Petrucci και Dovizioso...

Ducati: Χωρίς Mission Winnow στην Γαλλία

Βάσει νόμου θα αφαιρέσουν το όνομα του βασικού χορηγού, οι άνθρωποι της Ducati για τον αγώνα του Le Mans. Δείτε όμως τι θα γίνει…

Ο «σκόπελος» της απαγόρευσης διαφημίσεων καπνικών προϊόντων στους αγώνες μοτοσυκλέτας δεν ήταν τελικά δυνατό να ξεπεραστεί για την Ducati. Έτσι, η ιταλική ομάδα θα αναγκαστεί να αφαιρέσει από τα fairing της, την ονομασία «Mission Winnow», που είναι ο βασικός χορηγός της.

Ας μην ξεχνάμε εδώ, ότι το Mission Winnow σαν σλόγκαν συνδέεται με την Phillip Morris, τον γνωστό κολοσσό του καπνού παγκοσμίως. Φαίνεται ότι, παρά το ότι δεν υπήρχαν προβλήματα για τους πρώτους 4 αγώνες, η νομοθεσία της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να επιτρέψει την χρήση του λογότυπου. Μάλιστα, ακόμα και η ονομασία της ομάδας θα κληθεί να αλλάξει σε «Ducati Team», αντί του «Mission Winnow Ducati Team»

Παρά το γεγονός όμως, η Ducati σκαρφίστηκε κάτι έξυπνο, όσο και πρωτότυπο, προκειμένου οι μοτοσυκλέτες να μη μείνουν χωρίς… διακόσμηση. Οι Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci, θα σχεδιάσουν τα δικά τους λογότυπα και σχέδια που θα χρησιμοποιηθούν στον χώρο που θα καταλάμβανε το Mission Winnow.

To επίμαχο λογότυπο, αναμένεται να χρειαστεί να φύγει από την GP19 και στον αγώνα του Phillip Island στην Αυστραλία τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχει διαδικασία εν εξελίξει, προκειμένου να μην αφαιρεθεί και για τον αγώνα του Mugello, που αποτελεί την «εντός έδρας» εμφάνιση της Ducati.