O Gene Romero σε φωτογραφία από την αγωνιστική του εποχή

«Έφυγε» ο Αμερικανός Gene Romero

Υπήρξε σημαντικός αγωνιζόμενος στα flat track και τις πίστες – Ο Gene Romero απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών. Δείτε περισσότερα.

Η Αμερική θρηνεί μια ακόμη μεγάλη προσωπικότητα του χώρου της μοτοσυκλέτας, συγκεκριμένα τον αγωνιζόμενο Gene Romero, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών. Ο Romero άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, 12 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 72 του χρόνια.

Ο Romero απόλαυσε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα 16 ετών στους αγώνες μοτοσυκλέτας, κυριαρχώντας στην σκηνή του Flat Track και των αγώνων ταχύτητας. Μετά την απόσυρσή του το 1981, ο Romero είχε κατακτήσει 12 νίκες, μια νίκη στον αγώνα Daytona 200 το 1975 και δύο δεύτερες θέσεις το 69 και το 7 και έναν τίτλο στο Grand National Championship το 1970. Ο Romero ήταν ένας από τους ελάχιστους αγωνιζόμενους όλων των εποχών, που επεδείκνυε εξαιρετικές ικανότητες ταυτόχρονα στην άσφαλτο και στις flat track πίστες.

Ο Romero είναι μέλος του AMA Hall of Fame, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση χορηγιών στους αγωνιζόμενους από εταιρείες έξω από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, ενώ  το 1970 είχε την χορηγία του Evel Knievel, ένα προνόμιο που ο Romero είχε απολαύσει αποκλειστικά! R.I.P. Gene.