1ος γενικής ο van Beveren

Εγκατάλειψε ο Sunderland

Ο Adrien van Beveren κερδίζει την ειδική της τέταρτης μέρας και περνάει στην κορυφή της γενικής κατάταξης με τον Sunderland να εγκαταλείπει.

Ο αναβάτης της KTM, Sam Sunderland, είχε πτώση κατά τη διάρκεια της ειδικής των 330 χιλιομέτρων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο έχοντας κερδίσει τις δυο από τις τρεις ειδικές των προηγούμενων ημερών. Ο Βρετανός υπέστη τραυματισμό στην πλάτη ο οποίος ήταν αρκετά σοβαρός, ώστε οι γιατροί να μην του επιτρέψουν να συνεχίσει τον αγώνα.

Η εγκατάλειψή του οδήγησε σε ανακατατάξεις στη γενική κατάταξη με τον Adrien van Beveren να ανεβαίνει στην πρώτη θέση κερδίζοντας την ειδική με διαφορά 5 λεπτών. Οι αναβάτες ξεκινούσαν ανά 15άδες κάθε 5 λεπτά και το δεύτερο γκρουπ, στο οποίο ήταν κι ο van Beveren, ήταν μπροστά για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Γάλλος μαζί με τον Joan Barreda έφτασαν στο έκτο σημείο ελέγχου με διαφορά μόλις 6 δευτερολέπτων, αλλά ο Ισπανός έχασε χρόνο προς το τέλος κι έπεσε στην ένατη θέση, κερδίζοντας παρόλα αυτά δυο θέσεις στη γενική κατάταξη.

Δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταυλος του van Beveren, Xavier de Soultrait, κάνοντας το 1-2 για τη Yamaha, ενώ η τρίτη θέση της ημέρας πήγε στον Matthias Walkner.

Γενική κατάταξη μετά την 4η μέρα:

1          Adrien van Beveren   Yamaha           11h03m23s

2          Pablo Quintanilla        Husqvarna       1m55s

3          Kevin Benavides        Honda             3m15s

4          Matthias Walkner       KTM               5m23s

5          Xavier de Soultrait     Yamaha           7m34s

6          Toby Price                  KTM               10m14s

7          Jose Ignacio Cornejo   Honda             12m06s

8          Franco Caimi               Yamaha           12m48s

9          Gerard Farres             KTM               13m05s

10        Antoine Meo              KTM               13m47s