Πως θα σας φαινόταν, να ήταν έτσι η νέα Daytona από την Triumph;

Πως θα σας φαινόταν, να ήταν έτσι η νέα Daytona από την Triumph;

Είναι αυτό το νέο Triumph Daytona;

Μπορεί μια νέα Daytona να είναι τόσο ριζοσπαστική στην εμφάνιση; Διαβάστε περισσότερα…

Μετά την συμφωνία μεταξύ Dorna και Triumph, που έφερε τον τρικύλινδρο κινητήρα της Βρετανικής εταιρείας στην Moto2, φυσικά οι φήμες για νέα Daytona οργιάζουν. Και ενώ εμείς είμαστε off-the-record σίγουροι, για την έλευση του νέου μοντέλου, συναντήσαμε σε μέσα του εξωτερικού τις ως άνω φωτογραφίες.

Τι είναι αυτό λοιπόν; Πρόκειται για μία νέα Daytona; Γιατί… λείπει όλη η ουρά; Δεν έχουμε ξαναδεί άλλωστε μέχρι τώρα, superbike χωρίς την ουρά του, παρά το γεγονός ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι κυρίως… φτιαγμένες για έναν.

Δυστυχώς όμως, λίγο παραπάνω ψάξιμο μας αποκάλυψε ότι οι εικόνες αυτές, δεν απεικονίζουν την νέα Daytona της Triumph. Πρόκειται για καλλιτεχνικές δημιουργίες του Jakusa Design, ενός οίκου σχεδίου που ασχολείται με τις ψηφιακές δημιουργίες μοτοσυκλετών, εκφράζοντας την άποψή του και τις ιδέες του.

Η αλήθεια είναι, ότι το παρόν σχέδιο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αρκετά διαφορετικό, από τις Daytona που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η έλλειψη ουράς ωστόσο, μάλλον δεν θα περνούσε στην παραγωγή: Πέρα από το προφανές θέμα του αποκλεισμού της θέσης συνεπιβάτη, η ουρά παίζει τον δικό της ρόλο στην αεροδυναμική μιας μοτοσυκλέτας. Η απάλειψή της, δηλαδή, είναι πιθανόν ότι θα χαλάσει την απόδοση του μοντέλου στην σήραγγα- και για αυτό άλλωστε, ακόμη και τα πιο σύγχρονα superbikes κρατούν την ουρά ακόμη.

Για την μορφή μιας πιθανής νέας Daytona, μάλλον πρέπει να περιμένουμε κι άλλο. Το ότι το μοντέλο είναι στο «δρόμο», ωστόσο, το θεωρούμε μάλλον βέβαιο, και μάλιστα στα 756 κυβικά!