Η εγχείρηση πήγε καλά, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος προκειμένου να αγωνιστεί ξανά.

Εξιτήριο για Rossi: 30 - 40 ημέρες μακριά από τους αγώνες

Μετά την εγχείρηση για την αποκατάσταση των σπασμένων οστών στην οποία υποβλήθηκε ο Valentino Rossi η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε αρκετά, ώστε οι γιατροί να του επιτρέψουν να γυρίσει σπίτι του.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Rossi είχε ατύχημα κάνοντας προπόνηση με μοτοσυκλέτα enduro και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για να αποκατασταθεί η ζημιά και το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο για να συνεχίσει σπίτι του την ανάρρωση. 

Ο ίδιος δήλωσε: «Κοιμήθηκα χωρίς πρόβλημα και το πρωί αισθανόμουν καλά. Οι γιατροί με επισκέφτηκαν και μου έδωσαν την άδεια να γυρίσω σπίτι μου, όπου θα μπορέσω να ξεκουραστώ. Θα ξεκινήσω τις φυσιοθεραπείες το συντομότερο δυνατό και θα δω πώς ανταποκρίνεται το σώμα μου πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση. Θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του νοσοκομείου και σε όλους του φίλους που ήρθαν να με δουν. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω το συντομότερο.» 

Ο δόκτωρ Pascarella, που εγχείρησε τον Ιταλό πολυπρωταθλητή, πιστεύει ότι θα χρειαστεί να περάσουν 30 με 40 ημέρες προκειμένου εκείνος να είναι σε θέση να οδηγήσει ξανά αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Έτσι, ο φετινός τίτλος, μάλλον χάνεται οριστικά για τον Rossi και θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα.