Τι προσφέρει το νέο έξυπνο κράνος της Jarvish;

Έξυπνο κράνος με την…Alexa βοηθό!

Ένα κράνος που συνδέεται με το Internet και επικοινωνεί με την ψηφιακή βοηθό του Google! Πως σας φαίνεται;

Οι πειραματισμοί στα έξυπνα κράνη συνεχίζονται, κυρίως μάλιστα από startup εταιρείες. Ο τομέας φαίνεται ότι απασχολεί πολύ τα tech freaks, καθώς οι αναβάτες ίσως είναι επιφυλακτικοί ακόμα, αλλά οι εφευρέτες και οι εταιρείες πειραματίζονται με ολοένα και πιο νέες, δελεαστικές ιδέες, που θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την οδήγηση.

Μία ακόμη προσπάθεια είναι και το κράνος «X-AR» από την Ταϋλανδέζικη Jarvish, της οποίας το όμοα ήδη θυμίζει τον υπολογιστή της στολής του Ironman! Το νέο μοντέλο κράνους περιλαμβάνει πάρα πολλά…ψηφιακά καλούδια, μεταξύ αυτών συνδεσιμότητα με το Google και την ψηφιακή βοηθό του, Alexa, η οποία λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Το κράνος θα περιλαμβάνει μικρόφωνο και σετ ακουστικών, με τα οποία ο αναβάτης θα μπορεί να ελέγξει πολλές παραμέτρους μόνο με τη φωνή του, όπως πληροφορίες για καιρό και διαδρομή.

Ακόμα, το X-AR έχει HUD οθόνη, στην οποία απεικονίζονται χάρτες, πληροφορίες διαδρομής, κατάσταση καιρού και κυκλοφοριακών συνθηκών και πολλά άλλα, όπως ειδοποιήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, διαχείριση μουσικής και κλήσεων, αλλά και οπτική επαφή με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ενός 2K σένσορα.

Το κράνος της Jarvish θα έχει μια μπαταρία με διάρκεια ζωής 4 ωρών, 16 GB εσωτερικής μνήμης επεκτάσιμα στα 256GB (θα αποθηκεύουν πληροφορίες διαδρομής και κατάστασης), Bluetooth και Wi-fi. Η Jarvish θα κυκλοφορήσει το κράνος μέσα στο 2019, ενώ η τιμή του αναμένεται να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ… Εσείς, θα επιλέγατε κάτι τέτοιο; Δείτε και ένα βίντεο, που περιγράφει συνοπτικά τις λειτουργίες του κράνους, παρακάτω: