Ελβετία: Προτάθηκε...απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα

Στέλνουν… για ύπνο χρήστες του δρόμου κάτω των 25 ετών οι υπάλληλοι του BPA της Ελβετίας, στην πιο τρελή πρόταση περί… «οδικής ασφάλειας» που θα δείτε ποτέ!

Ο κόσμος είναι θεοπάλαβος, αυτό πλέον είναι πραγματικότητα και δυστυχώς, κάθε μέρα όχι απλά το καταλαβαίνουμε περισσότερο, αλλά ανεβαίνει και ο πήχης. Σε μια είδηση που δεν σκεφτήκαμε καν να την γράψουμε ως πρωταπριλιάτικο αστείο, φαίνεται πως το Γραφείο Πρόληψης Ατυχημάτων στην Ελβετία, θέλει να κλείσει μέσα στα σπίτια τους, οδηγούς και χρήστες του δρόμου κάτω τω 25 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο κατέθεσε την πρόταση αυτή, ως λύση (λέμε τώρα) για την μείωση των ατυχημάτων από τους νέους οδηγούς, που είναι επιρρεπείς σε παρανομίες. Λέει πολύ απλά, ότι οι χρήστες τους δρόμου με ηλικία κάτω των 25, απλά… δεν θα μπορούν να οδηγήσουν τις νυχτερινές ώρες. Simple as dat. Δικτατορία κανείς;

Σύμφωνα με το Γραφείο, κατά αυτό τον τρόπο, οι νέοι χρήστες του δρόμου «δεν θα μπαίνουν στον πειρασμό να διαπράττουν παραβάσεις όπως η υπερβολική ταχύτητα και η επικίνδυνη οδήγηση»! Ναι, ΟΚ. Και ναι, καλά διαβάσατε, μιλάμε για την Ελβετία.

Στην ασχολίαστη αυτή πρόταση αντέδρασε –ευτυχώς- η ελβετική ομοσπονδία καθηγητών οδήγησης, που επισήμανε ότι «το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων οδηγών πρέπει να γίνει μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο σχολαστικό», ενώ ο βουλευτής Thomas Hardegger είπε ότι «με την υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος, τιμωρούμε και μια μεγάλη μερίδα οδηγών που συμπεριφέρονται υπεύθυνα». Πάλι καλά…