Κατάφερε να τερματίσει 16ος στη Sepang.

Ελπίζει να γίνει δοκιμαστής

Μετά την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα MotoGP στη Sepang, o Van der Mark, θα ήθελε να αναλάβει ρόλο δοκιμαστή στη Yamaha.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Ολλανδός αναβάτης αντικατέστησε τον Jonas Folger στη δορυφορική ομάδα Tech 3 στον αγώνα της Μαλαισίας και κατάφερε να τερματίσει στη 16η θέση, ενώ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και στη Βαλένθια, αφού φυσικά ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο WSBK αυτό το Σαββατοκύριακο. Την επόμενη χρονιά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λογαριασμό της Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, αλλά όπως είπε θα τον ενδιέφερε να αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή για τα MotoGP, αποκτώντας μεγαλύτερη εμπειρία με την Μ1.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Αν οδηγήσω περισσότερο αυτή τη μοτοσυκλέτα, θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αντικαταστήσω κάποιον και θα είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα. Ακούω τις φήμες, αλλά θα πρέπει να ρωτήσουν κι εμένα.»

Ο Van der Mark σκέφτηκε αρχικά να απορρίψει την πρόταση της Yamaha να αγωνιστεί στη Sepang επειδή έπεφτε ανάμεσα σε δυο αγώνες Superbike, αλλά τελικά έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ακούγεται ότι η Yamaha προσέλκυσε τον αναβάτη εξέλιξης της Ducati, Michele Pirro, προκειμένου αυτός να ενσωματωθεί στη δική της ομάδα δοκιμών, αλλά αρνήθηκε, οπότε, μένει να δούμε αν θα γίνει επίσημη πρόταση στον Van der Mark.