To καταπληκτικό δημιούργημα των Deus ex Machina.

To καταπληκτικό δημιούργημα των Deus ex Machina.

Ένα Hypermotard για το Pikes Peak

Μια ακραία πρόταση τροποποίησης από τους «μάστορες» του είδους Deux Ex Machina, με «θύμα» ένα Ducati Hypermotard το οποίο έγινε ένα τέρας της κολάσεως.

Όταν θέλεις να ανέβεις την ανάβαση του Pikes Peak, την πασίγνωστη, προκλητική και υπερβολικά δύσκολη αμερικανική αυτή διαδρομή, χρειάζεσαι μια μοτοσυκλέτα η οποία πάνω από όλα να είναι ισχυρή...Και όχι ότι ένα Ducati Hypermotard είναι αδύναμο, αλλά οι 110 ίπποι του ίσως αποδειχθούν λίγοι, όσο το υψόμετρο της ανάβασης ανεβαίνει, για να φτάσει τα 4.200 μέτρα στην κορυφή της!

Για αυτό, οι γνωστοί Tuners της Deus ex Machina αποφάσισαν να εξοπλίσουν ένα Hypermotard με τον θηριώδη κινητήρα της Ducati 1198RS, σε αγωνιστική ρύθμιση, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποδίδει 200 ίππους. Κάθε τι περιττό έχει αφαιρεθεί από την μοτοσυκλέτα, η οποία είναι ένα παράδειγμα σπαρτιατικής εμφάνισης και ζυγίζει μόλις 156 κιλά –οι tuners δηλώνουν ότι 40 κιλά έχουν αφαιρεθεί από την αρχική μοτοσυκλέτα.

Το τεπόζιτο, το οποίο είναι χειροποίητο, έχει χωρητικότητα μόλις 10 λίτρα, τα ελάχιστα κομμάτια bodywork είναι από ανθρακόνημα, ενώ μπροστά έχει τοποθετηθεί ένα πτερύγιο από ανθρακόνημα, προκειμένου να...κρατά τον τροχό σε επαφή με τον δρόμο. Η μοτοσυκλέτα έχει χαμηλώσει κατά 32 χιλιοστά, ενώ...δεν έχει traction control. Φανταζόμαστε ότι η οδήγησή της, θα είναι απλά μια ανατριχιαστική εμπειρία.