Ένα Yamaha Niken... με turbo!

Μπορεί η νέα τρίτροχη μοτοσυκλέτα της Yamaha να γίνει ακόμα πιο παρανοϊκή; Μάλλον μπορεί! Δείτε αυτό το παράδειγμα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha κατάφερε να προκαλέσει την κοινή γνώμη με το Niken, φυσικά λόγω του συστήματος 3 τροχών, αλλά και των πολύ καλών επιδόσεών του, χάρη στον CP3 κινητήρα που προέρχεται από το MT-09. Φαίνεται όμως ότι οι 115 ίπποι του τρικύλινδρου μοτέρ δεν είναι αρκετή, για τους Αυστραλούς customizers Trooper Lu, που του έβαλαν Turbo! 

H συγκεκριμένη δημιουργία βασίζεται σε μια Niken GT η οποία δέχτηκε επεμβάσεις, τόσο μηχανολογικά όσο και εμφανισιακά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι… ακόμα πιο διαστημικό σε εμφάνιση. Το Turbo που τοποθετήθηκε στο μοντέλο, του δίνει άλλους 33 ίππους ισχύος φτάνοντας αισίως την συνολική ισχύ των 148 αλόγων. Διόλου άσχημα, αν θυμηθούμε ότι παρά το βάρος του, το Niken έχει αρκετό… τσαμπουκά στο δρόμο και παρουσιάζει έντονες επιδόσεις.

Πέρα όμως από τον «σαλίγκαρο», το Niken των Trooper Lu έχει μια ολόσωμη εξάτμιση Akrapovic, αναβαθμισμένα εμπρός πιρούνια της Kayaba, μια νέα ζελατίνα και ένα Topbox, ενώ είναι βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο χρώμα άμμου. Κόκκινες λεπτομέρειες στο εμπρός σύστημα δίνουν με την σειρά τους μια άλλη πινελιά σε ένα μοντέλο που ξεχωρίζει από μόνο του, πόσο μάλλον όταν έχει… βοήθεια!