Energica Eva by Debolex

Μια απόλυτα μοντέρνα μοτοσυκλέτα σε κλασικές και αγαπημένες, σπορ γραμμές που την μεταμορφώνουν σε ένα σαφώς πιο «εύπεπτο» σύνολο. Πως σας φαίνεται;

Η Energica είναι αυτή τη στιγμή ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, όσον αφορά τις ηλεκτρικές σπορ μοτοσυκλέτες. Δεν είναι τυχαίο που είναι η «μονομάρκα», στην νέα κατηγορία αγώνων MotoE. Στο πνεύμα της εποχής φυσικά, οι μοτοσυκλέτες της είναι και μοντέρνα σχεδιασμένες, όμως η ιδέα της ηλεκτροκίνησης (και ειδικά στις σπορ μοτοσυκλέτες) δεν βρίσκει αποδοχή. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Απλά, να δώσεις στον κόσμο αυτό που θέλει. Που στην παρούσα φάση, αυτό είναι «το κλασικό».

Ο οίκος customizing Debolex δέχθηκε μια «πρόκληση» από τον Gareth Maxwell Roberts, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Oil in the blood» να μεταποιήσει μια Energica Eva φέρνοντας την πιο κοντά στην εμφάνιση των κλασικών αγωνιστικών της δεκαετίας του 70. Έτσι, ο Calum Price-Tydd της Debolex απέκτησε την μοτοσυκλέτα και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω της, σε ένα πολύ «σφιχτό» πρόγραμμα.

Δουλεύοντας σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά, ο Calum δεν ήξερε τι να περιμένει και ανησυχούσε για…τα χειρότερα. Όταν όμως έλυσε τα πλαστικά της Eva, διαπίστωσε ότι η απλότητα των ηλεκτρικών μηχανημάτων του επέτρεπε να μην ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με αυτά! Μόλις 2 κομμάτια επανατοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις: Η αντλία του υγρού ψύξης και η μονάδα του ABS.

Κατόπιν, ο Calum και η ομάδα του ασχολήθηκαν με την σχεδίαση και την κατασκευή του φέρινγκ: Στόχος του ήταν η μοτοσυκλέτα να γίνει πιο κομψή, να «λεπτύνει» οπτικά αλλά και να διατηρήσει την λειτουργικότητά της και την αποτελεσματική ψύξη των ηλεκτρικών τμημάτων. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα.

Ο Calum αναβάθμισε επίσης τους τροχούς τοποθετώντας νέες ζάντες της Dymag, την πίσω ανάρτηση, τα εμπρός φρένα που δέχθηκαν εξαρτήματα Brembo, ενώ τοποθέτησε πολλά εξαρτήματα της Rizoma, όπως τα κλιπ ον, τα μαρσπιέ και τα δοχεία των υγρών φρένων. Το αποτέλεσμα συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, σε μια μοτοσυκλέτα που ξεχειλίζει ταυτότητα. Και, επιτρέψτε μας τον σχολιασμό: Τι χρωματάρα, είναι αυτή;