H Livia Cevolini (στο κέντρο), δίπλα στον Giampiero Testoni (δεξιά) και τον Nicolas Goubert.

Energica: Φιλόδοξα σχέδια για παραγωγή

Τις συνέπειες από την φωτιά στην Jerez και τα σχέδιά τους για το μέλλον, αποκαλύπτουν οι άνθρωποι της Energica. Διαβάστε τι λένε.

Η Energica είναι μια από τις μάρκες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση εδώ και πολλά χρόνια και η τεχνογνωσία της είναι σημαντική  -άλλωστε, δεν παίρνεις «τυχαία» την αποκλειστικότητα να παρέχεις μοτοσυκλέτες για την νέα, ηλεκτροκίνητη κατηγορία του MotoGP, την MotoE. Μετά την πυρκαγιά της Jerez, η ζημιά που η Energica έπαθε είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη, όμως η εταιρεία δεν έχει καταθέσει τα όπλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Giampiero Testoni, επικεφαλής τεχνολογίας της Energica, είπε για το θέμα: «Δεν θα επηρεάσει πολύ το MotoE, αλλά θα επηρεάσει τις λύσεις που δοκιμάζαμε για το δρόμο. Είχαμε ένα σχέδιο και μόλις ο πυρετός της ανακατασκευής της MotoE τελειώσει, θα ξαναχτίσουμε έρευνα και ανάπτυξη και πιστεύω ότι θα είμαστε ικανοί να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο. Όταν κάηκαν οι μοτοσυκλέτες, δοκιμάζαμε ένα κιτ που ιδιώτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στην μοτοσυκλέτα δρόμου τους, για να μπουν στην πίστα και το χάσαμε και αυτό»

Για τα σχέδια της εταιρείας μίλησε και η επικεφαλής Livia Cevolini, η οποία είπε: «Κάποιες από τις λύσεις που αναπτύσσαμε θα μπουν στην επόμενη γενιά μοτοσυκλετών παραγωγής, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε. Τα προϊόντα αυτά έρχονται σύντομα, άρα πρέπει να δουλέψουμε. Οι μεγάλες μάρκες θα μπουν στην αγορά αργά η γρήγορα, αλλά εμείς είμαστε μικρότεροι και πιο γρήγοροι, οπότε ίσως χρειαστεί αυτοί να δουλέψουν με εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κεφάλαια: Το ένα είναι το εμπορικό και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων. Το άλλο είναι η έρευνα και ανάπτυξη».