Energica: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις ηλεκτρικές

Σημαντικές εξηγήσεις για τις μπαταρίες και το πόσο ασφαλείς είναι, έδωσε η Energica, μετά την φωτιά της Jerez. Δείτε τι λέει…

Σε μια παγκόσμια κοινή γνώμη που είναι πολύ επιφυλακτική για τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, μια πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης και φόρτισης αυτών είναι απλά, ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, ειδικά από άποψης PR. Σαφώς η νέα τεχνολογία χρειάζεται ακόμα τον χρόνο της για να γίνει αποδεκτή, μετά όμως από μια τόσο σοβαρή καταστροφή όπως αυτή της Jerez, περισσότερες εξηγήσεις είναι μάλλον απαραίτητες.

Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε, πως καμία μοτοσυκλέτα από τις αγωνιστικές Energica δεν ευθυνόταν για την πυρκαγιά στην αποθήκη της Jerez, η ιταλική εταιρεία δημοσίευσε ένα κείμενο, στο οποίο δίνει απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και μπαταριών.

Συγκεκριμένα, η Energica απαντά πρώτα από όλα, στο θέμα του κινδύνου φωτιάς των ηλεκτρικών και κυρίως των μπαταριών: Αναφέρει ότι σε βάθος δεκαετίας εμπειρίας στο θέμα, δεν υπήρχε θέμα ασφαλείας και κινδύνου πυρκαγιάς και κανένας πελάτης δεν είχε παραπονεθεί ανάλογα. H Energica τόνισε την ύπαρξη εξοπλισμού ασφαλείας, ενσωματωμένου στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ο οποίος μετρά συνεχώς θερμοκρασία και τάση και επεμβαίνει ανάλογα στα ηλεκτρικά, προκειμένου να μην σημειωθεί υπερθέρμανση.

Ακόμα, η Energica αναφέρει ότι, κατά την διάρκεια των δοκιμών την αγωνιστικών Ego, οι θερμοκρασίες των μπαταριών τους δεν ξεπέρασαν ποτέ τα όρια, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Επιπλέον, η εταιρεία επισημαίνει ότι έχουν γίνει δοκιμές κρούσης στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι δεν θα υποστούν ζημιά σε περίπτωση πτώσης –κάτι που είναι στο… καθημερινό πρόγραμμα, σε συνθήκες αγώνων.

Φαίνεται ότι έχουμε ακόμα, μπόλικο μέλλον μπροστά μας, μαθαίνοντας τις εξελίξεις από αυτή την υπόθεση. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία έχουν καταλήξει τουλάχιστον υπέρ των ίδιων των μοτοσυκλετών, μιας και για την φωτιά ευθύνη είχε ένα βραχυκύκλωμα στην εγκατάσταση φόρτισης του κτιρίου. Για να δούμε…