Οι συνεχείς υψομετρικές διαφορές είναι χαρακτηριστικό της πίστα του Brno

Επανεκκίνηση στο Brno

Μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην πίστα του Brno.

Μπορεί ομάδες και αναβάτες να άφησαν για πάνω από ένα μήνα την αγωνιστική δράση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξεκουράστηκαν. Η προπόνηση κι ο αγώνας για τη βελτίωση της απόδοσης τους δεν σταμάτησε και όλοι βρίσκονται στο Brno της Τσεχίας για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι αγώνες στο Brno ξεκίνησαν τη δεκαετία του `30 σε δημόσιους δρόμους και το 1965 έγινε ο πρώτος αγώνας MotoGP με τις μοτοσυκλέτες των 500 κυβικών να κάνουν 13 γύρους σε μια διαδρομή 13,94 χιλιομέτρων. Η πίστα με τη σημερινή της μορφή φιλοξένησε αγώνα για πρώτη φορά το 1987. Αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας διοργανώνεται εκεί συνεχώς από το 1993 και τα τελευταία χρόνια προσελκύει πλήθος θεατών. Η πίστα του Brno έχει συνολικό μήκος 5,4 χιλιόμετρα, με το μήκος της μεγαλύτερης ευθείας να είναι 636 μέτρα. Έχει 6 αριστερές και 8 δεξιές στροφές και το πλάτος της είναι 15 μέτρα. Οι αναβάτες των MotoGP καλούνται να συμπληρώσουν 22 γύρους διανύοντας συνολική απόσταση 119,9 χιλιομέτρων. Οι συνεχείς υψομετρικές διαφορές κάνουν την πίστα απαιτητική τόσο για μοτοσυκλέτα και αναβάτη, όσο και για τους μηχανικούς. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου σημειώθηκε την περσινή χρονιά από τον Marc Marquez, ο οποίος σημείωσε με τη Honda του, χρόνο 1`54.596. Ο Dani Pedrosa, επίσης με Honda, κατέχει το ρεκόρ πίστας από το 2014, με χρόνο 1`56.027. Ο περσινός νικητής ήταν ο Cal Crutchlow με τον Valentino Rossi να τερματίζει δεύτερος και τον Marc Marquez να συμπληρώνει το βάθρο.

Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι ομάδες και οι αναβάτες. Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και με μόλις 26 βαθμούς να χωρίζουν τους 5 πρώτους αναβάτες, ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός.