Ο Rea δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να τον αμφισβητήσει.

Επικράτηση Rea

Ο Jonathan Rea κερδίζει και τους δύο αγώνες στη Jerez και πλέον μετράει 14 νίκες τη φετινή χρoνιά και 52 συνολικά στην καριέρα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.

Πρώτο σκέλος

Ο αγώνας διακόπηκε στον πρώτο κιόλας γύρο μετά από πτώση που είχαν στην έκτη στροφή οι Raffaele de Rosa και Ayrton Badovini, με τον δεύτερο να τραυματίζεται πιο σοβαρά με κάταγμα στην κλείδα, παρά το γεγονός ότι η πτώση από highsiding του de Rosa φαινόταν πιο βίαιη. Ο Rea έκανε λίγο πιο καλή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση σε σχέση με τον κάτοχο της pole position, Melandri, και προηγούνταν τη στιγμή που βγήκε η κόκκινη σημαία. Λίγο πιο πίσω, οι Tom Sykes και Michael van der Mark είχαν μια μικρή επαφή στη δεύτερη στροφή και παραλίγο να πέσουν, αλλά ευτυχώς άνοιξαν απλά τη γραμμή τους και κατάφεραν να συνεχίσουν.

Η πίστα καθάρισε από τα συντρίμμια των μοτοσυκλετών των de Rosa και Badovini μετά από 20 λεπτά κι ο αγώνας ξεκίνησε πάλι με τους αναβάτες να παίρνουν τις ίδιες θέσεις στην σχάρα της εκκίνησης, αφού ο γύρος δεν είχε ολοκληρωθεί. Για άλλη μια φορά ο Rea πετάχτηκε μπροστά από τον Melandri με τους Sykes και Davies να ανεβαίνουν άμεσα στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο Rea δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από τον Melandri και ο τελευταίος κατάφερε να βρει τον τρόπο να περάσει τον πρωταθλητή στον έκτο γύρο. Ο Davies πέρασε επίσης τον Rea στην μεγάλη ευθεία στον επόμενο γύρο, αλλά ο αναβάτης της Kawasaki πήρε πίσω τη θέση του με μια δυναμική κίνηση στην στροφή Lorenzo.

Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στον Melandri να χτίσει μια διαφορά ενός δευτερολέπτου και φαινόταν ότι ο Ιταλός θα μπορούσε να κερδίσει, όταν ξαφνικά η μοτοσυκλέτα του επιβράδυνε, λόγω μηχανικού προβλήματος με μόλις τέσσερις γύρους να απομένουν. Ο Rea εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Ιταλού και κατάφερε να τερματίσει πρώτος έχοντας μάλιστα μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως του 1.137 δευτερολέπτου από τον Davies, ο οποίος πάλεψε σκληρά μέχρι τέλους για να κρατήσει πίσω του τον Sykes. Οι Lowes και van der Mark ήταν κοντά στους τέσσερις πρώτους για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο ρυθμός τους έπεσε προς το τέλος και τελικά συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Έκτος ήταν ο Sylvain Guintoli που έκανε μια δυναμική επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα της Puccetti Kawasaki, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Savadori, Laverty, Fores και Ramos.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους:
1          Jonathan Rea                         Kawasaki        
2          Chaz Davies                            Ducati              1.137
3          Tom Sykes                              Kawasaki         1.599
4          Alex Lowes                             Yamaha           3.652
5          Michael van der Mark               Yamaha           7.329
6          Sylvain Guintoli                       Kawasaki         11.066
7          Lorenzo Savadori                    Aprilia             15.235
8          Eugene Laverty                       Aprilia             16.241
9          Xavi Fores                                Ducati            16.273
10        Roman Ramos                         Kawasaki         18.463
 
Δεύτερο σκέλος

`Ενα συμβάν μεταξύ Chaz Davies και Eugene Laverty στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου διέκοψε τον αγώνα της Κυριακής και μείωσε τη διάρκειά του στους 19 γύρους. Ο Rea είχε καταφέρει να ανέβει στην τέταρτη θέση, από την ένατη που εκκινούσε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, όταν και διακόπηκε ο αγώνας. Στην επανεκκίνηση τα πήγε ακόμα καλύτερα, αφού στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ήταν δεύτερος. Στα μέσα του δεύτερου γύρου κατάφερε να περάσει τον Michael van der Mark και να πάρει την πρωτοπορία.

Από αυτό το σημείο δεν υπήρχε τίποτα να σταματήσει τον Rea από το να φτιάξει μια διαφορά ενός δευτερολέπτου μέσα σε δυο γύρους και τελικά να πάρει τη 14η φετινή του νίκη και 52η στην καριέρα του στο WSBK. Μπορεί να μην υπήρχαν ιδιαίτερες αμφιβολίες για τη νίκη του Rea από τον δεύτερο κιόλας γύρο, αλλά η μάχη για τη δεύτερη θέση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον van der Mark να είναι μπροστά και τις δυο Ducati, τoν Alex Lowes και τον Tom Sykes να ακολουθούν κατά πόδας. Ο Marco Melandri είχε καλό ρυθμό, αλλά δεν μπορούσε να περάσει τον van der Mark και σε πολλές περιπτώσεις άνοιξε τη γραμμή του στην προσπάθεια να κερδίσει τη θέση. Η διαμάχη των δυο έδωσε την ευκαιρία στον Davies να βρεθεί δεύτερος, ενώ στον 10ο γύρο, ο Melandri κατάφερε τελικά να απαλλαγεί από το εμπόδιο του van der Mark.

Στη συνέχεια έφτασε τον ομόσταυλό του, Davies και κατάφερε να τον περάσει στην πρώτη στροφή του προτελευταίου γύρου. Η απόδοση του van der Mark άρχισε να πέφτει και μια σειρά από λάθη οδήγησαν στο να βρεθεί στην έκτη θέση πίσω από τους Lowes και Sykes. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fores, Guintoli, Mercado και Torres.
 
Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:
1          Jonathan Rea                         Kawasaki         32`09.319
2          Marco Melandri                      Ducati              2.732
3          Chaz Davies                            Ducati              3.974
4          Alex Lowes                             Yamaha           4.624
5          Tom Sykes                              Kawasaki         6.454
6          Michael van der Mark              Yamaha           10.120
7          Xavi Fores                               Ducati            15.594
8          Sylvain Guintoli                       Kawasaki         15.902
9          Leandro Mercado                   Aprilia             16.396
10        Jordi Torres                             BMW             19.129

Πρωτάθλημα οδηγών:
1          Jonathan Rea                          506     
2          Chaz Davies                             363     
3          Tom Sykes                               363     
4          Marco Melandri                        301     
5          Alex Lowes                              226     
6          Michael van der Mark                 210     
7          Xavi Fores                                185     
8          Leon Camier                           154     
9          Jordi Torres                             149     
10        Eugene Laverty                       135    

Πρωτάθλημα κατασκευαστών: 
1          Kawasaki         549     
2          Ducati              480     
3          Yamaha           292     
4          Aprilia             191     
5          BMW               173     
6          MV Agusta      154     
7          Honda              105