Είχε έντονο πόνο στο δεξί πόδι.

Επιστροφή στις πίστες

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής δοκίμασε τις δυνάμεις του κάνοντας λίγους γύρους στην πίστα του Misano. Θα τρέξει στην Aragon;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Μετά από δηλώσεις της ομάδας και του ίδιου περιμέναμε, ο Rossi, να μην αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στην Aragon, μετά το ατύχημα που είχε με motocross μοτοσυκλέτα τον προηγούμενο μήνα και το οποίο τον άφησε με ένα σπασμένο δεξί πόδι. Ο αναβάτης των WSBK, Michael van der Mark, είχε επιλεγεί για να τον αντικαταστήσει στον αγώνα της Ισπανίας. Όμως, ο Ιταλός βρέθηκε χθες στο Misano για να εκτιμήσει την κατάστασή του, μόλις 18 ημέρες μετά το ατύχημα, ενώ οι γιατροί είχαν συστήσει να περάσουν 30 με 40 μέρες. Ο Rossi, συμπλήρωσε μερικούς γύρους πάνω σε μια Yamaha R1M, αλλά η βροχή διέκοψε τις δοκιμές. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα προσπαθήσει να κάνει μερικούς γύρους ακόμα σήμερα.

Ο πατέρας του, Graziano, δήλωσε: «Ο Valentino πρόλαβε να συμπληρώσει μόνο επτά με οκτώ γύρους πριν ξεκινήσει να βρέχει. Είχε έντονο πόνο στο δεξί του πόδι, αλλά δεν μπορούσε να καθορίσει μέσα σε τόσο λίγους γύρους, αν η επιστροφή του στην Aragon είναι εφικτή. Θέλουμε να επιστρέψουμε αύριο (Τρίτη), ελπίζοντας ότι η βροχή θα σταματήσει και ο Valentino θα μπορέσει να κάνει δοκιμές, για να αποφασίσει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην Aragon.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Lin Jarvis, είχε δηλώσει ότι ο Rossi, θα αγωνιστεί μόνο αν έχει τη δυνατότητα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ιταλός αναβάτης βρίσκεται τέταρτος στη βαθμολογία και τον χωρίζουν 42 βαθμοί από την κορυφή.